Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα όμορφο και δημιουργικό διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και προβλέπεται ηλιόλουστο.Τι καλύτερο λοιπόν από βόλτες κοντά στη φύση για χαλάρωση και εκτόνωση ή για άλλες δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Οργανώστε το πρόγραμμα της οικογένειας ώστε να κερδίσετε χρόνο. Έτσι τα παιδιά θα έχουν ξεμπερδέψει με τα διαβάσματα νωρίς και όλοι θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν.

Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα γι΄αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αποδράστε μαζί με τα παιδιά σας στο Τατόϊ

Από τις βόλτες που όσες φορές κι αν κάνετε, πάντα θα έχετε να ανακαλύπτετε νέα πράγματα.Είναι ένας προορισμός παντός καιρού και πολύ κοντά από το κέντρο της Αθήνας. Απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι πανεύκολη. Η είσοδος στο κτήμα γίνεται είτε από την είσοδο της Βαρυμπόμπης (ακριβώς πίσω από το Εστιατόριο Λεωνίδας) είτε από την είσοδο της Λεύκας. Η απόσταση από την είσοδο της Βαρυμπόμπης είναι αρκετά μεγάλη για να φτάσει κανείς στον Ιστορικό πυρήνα του κτήματος. Η πρόσβαση από την είσοδο της Λεύκας στον Ιστορικό πυρήνα είναι ευκολότερη. Στο Κτήμα υπάρχει Αστυνομικός σταθμός και 24ωρη φύλαξη του χώρου. Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος του κοινού σε κτίρια. Επίσης οφείλουν όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Είναι πολύ σημαντικό οι είσοδοι του κτήματος να παραμένουν ανοικτές καθώς και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Χαλκίδας για την άνετη μετακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Τατόι εδώ.

Gas Mystery στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Gas Mystrery είναι μια βιωματική μουσειακή δράση που προωθεί την εκπαίδευση μέσα από την ψυχαγωγία, ενθαρρύνοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Είναι μια απίθανη πρόταση για οικογένειες με παιδιά που θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, βιώνοντας μια ιδιαίτερη εμπειρία στο ξεχωριστό περιβάλλον του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Από τις 23 Οκτωβρίου 2020 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Είστε έτοιμοι να λύσετε το μυστήριο; Μάθετε περισσότερα εδώ

gas mystery

Σκαλίστε κολοκύθες

Αν δεν μπορείτε να πάτε βόλτα καθώς δεν υπάρχει χρόνος ή λόγω άλλων υποχρεώσεων, υπάρχουν προτάσεις να περάσετε καλά και εντός σπιτιού. Μια από αυτές είναι να διακοσμήσετε το σπίτι σας με αφορμή το Halloween. Δεν έχετε παρά να στολίσετε μια κολοκύθα-φανάρι που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας και φυσικά τη βοήθεια του μικρού σας παιδιού. Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μια κολοκύθα; Αρχικά μια πορτοκαλί στρογγυλή κολοκύθα. Το μέγεθος εξαρτάται από το γούστο σας. Αν τη θέλετε μικρή ή μεγάλη. Έπειτα θα χρειαστείτε έναν μαρκαδόρο για να σχεδιάσετε τα μάτια και το στόμα που θα κόψετε, ένα μαχαίρι για να την κόψετε και κουτάλια για να την αδειάσετε. Δείτε εδώ πώς θα μεταμορφώσετε την κολοκύθα σε φανάρι.

Κάντε πειράματα με αυγά

Αλλη μια πρόταση για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι είναι τα πειράματα. Η δική μας πρόταση γι΄αυτό το διήμερο είναι πέντε πειράματα με αυγά που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Δείτε εδώ το βίντεο πώς θα κάνετε το κάθε ένα από αυτά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βίντεο είναι δημιουργία του Suregei, ενός μπαμπά με μεράκι και φαντασία, που έχει δημιουργήσει το δικό του κανάλι στο YouTube και το οποίο έχει εκατομμύρια subscribers.

peiramata me auga

Κατασκευές με φύλλα δέντρων

Μαζέψτε φύλλα από τον κήπο ή από κοντινό πάρκο σε διάφορα σχήματα και χρώματα αλλά και κλαδιά.Πάρτε όσα περισσότερα διαφορετικά φύλλα σε όλες τις υφές που μπορείτε να βρείτε. Τι μπορείτε να φτιάξετε; Από στεφάνια για την πόρτα μέχρι ζωάκια που προηγουμένως έχετε σχεδιάσει σε χαρτί. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να διακοσμήσετε τα γυάλινα βαζάκια που σίγουρα έχετε στο σπίτι ή να φτιάξετε ακόμα και μάσκες (χρειάζονται μεγάλα φύλλα). Για ακόμα περισσότερες ιδέες δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved