Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Iδέες και προτάσεις για διασκεδαστικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Τα σχολεία έχουν πλέον ξεκινήσει για τα παιδιά όλων των ηλικιών και σιγά σιγά μικροί και μεγάλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στους ρυθμούς της νέας καθημερινότητας.

Το Σαββατοκύριακο είναι ένα διήμερο λίγο πιο χαλαρό, χωρίς τόσες πολλές υποχρεώσεις και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το ερχόμενο διήμερο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

#BackTo School κατασκευές:

Οι back to school κατασκευές και χειροτεχνίες έχουν φυσικά την τιμητική τους.

Διακοσμήστε τη σχολική τσάντα

H επιλογή της σχολικής τσάντας πρέπει να γίνει με προσοχή. Επιλέξτε μία σχολική τσάντα καλής ποιότητας με προσεκτικά ραμμένες ραφες, καλά φερμουάρ, η οποία θα εφαρμόζει καλά στο σώμα του παιδιού. Επίσης, σημαντικό είναι να έχετε πάντα υπόψιν η σχολική τσάντα να έχει βάρος μέχρι και το 15% του βάρους του παιδιού.

Πολλά παιδιά έχουν και φέτος την περσινή τους τσάντα, μπορούμε όμως να την ανανεώσουμε και να την κάνουμε σαν καινούρια. Δείτε εδώ πώς.

Φτιάξτε σελιδοδείκτες ελεφαντάκια για το σχολείο

Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι με τη μέθοδο origami, η οποία έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Ό,τι και να φτιάξετε το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κόλλα χαρτί, την οποία διπλώνετε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε χωρίς τη χρήση ψαλιδιού και κόλλας.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε υπέροχους σελιδοδείκτες ελεφαντάκια και κάντε την ώρα το διαβάσματος του παιδιού πιο ιδιαίτερη και απολαυστική.

Φτιάξτε τα δικά σας αυτοσχέδια μολύβια

Μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι. Κάθε χρόνο τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα καινούρια τους αποκτήματα, αυτή όμως η χειροτεχνία θα τα ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο κι αυτό γιατί μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πρωτότυπα και γεμάτα χρώματα μολύβια. Δείτε εδώ πώς.

Μαγειρεύουμε παρέα

Η μαγειρική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμη για τα παιδιά. Μαγειρεύοτας, τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μετρούν και να αναγνωρίζουν τα διάφορα ττρόφιμα και υλικά που συμπεριλαμβάνονται στην κάθε συνταγή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά σνακ για το σχολείο για να έχετε όλη την εβδομάδα που θα έρθει. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο κι εδώ γλυκά muffins καρότου. ένα νόστιμο και υγιεινό κέικ με βρώμη και φρούτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved