10 ιστορικά μνημεία στην Αθήνα για να επισκεφτείτε με τα παιδιά

Θα μείνετε στην Αθήνα για τις διακοπές; Γίνετε τουρίστες στην πόλη και επισκεφτείτε αυτά τα δέκα ιστορικά μνημεία με τα παιδιά.

10 ιστορικά μνημεία στην Αθήνα για να επισκεφτείτε με τα παιδιά
wikipedia.org

Αυτό το καλοκαίρι είναι για όλους πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Ο φόβος και ο κίνδυνος του κορονοϊού παραμένουν και πολλοί είναι εκείνοι που προτίμησαν να φέτος να μην πάνε διακοπές σε κάποιο νησί, παραθαλάσσιο μέρος ή οπουδήποτε αλλού.

Εάν κι εσείς ανήκετε σε αυτούς που φέτος θα μείνουν στην Αθήνα, μην πτοείστε. Μπορείτε και πάλι να περάσετε όμορφο και ξέγνοιαστο χρόνο με τα παιδιά, απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο και τις ομορφιές της Αθήνας. Γιατί πράγματι, η Αθήνα κρύβει απίθανες ομορφιές ειδικά τον Αύγουστο που τουρίστες και ντόπιοι προτιμούν τα ελληνικά νησιά.

Τις μέρες αυτές που κι εσείς και τα παιδιά έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε τα ιστορικά μνημεία της πόλης και αυτά είναι αρκετά.

Παρθενώνας

Είναι το πιο δημοφιλές ιστορικό μνημείο της Αττικής και κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι ανεβαίνουν στον βράχο της Ακρόπολης για να τον δουν. Ο Παρθενώνας χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. και είναι έργο του Ικτίνου και του Καλλικράτη.

Ναός Αθηνάς Νίκης

Ο Ναός Αθηνάς Νίκης βρίσκεται στα Προπύλαια της Ακρόπολης. Το σχέδιό του θεωρήθηκε πολύ ιδιαίτερες και οι διακοσμητικές λεπτομέρειές του, τον κάνουν να μοιάζει με κόσμημα.

Ερέχθειο

Το Ερέχθειο είναι χτισμένο στην βόρεια πλευρά της Ακρόπολης. Είναι αφιερωμένο στη θεά Αθηνά και τον Ποσειδώνα και ξεχωρίζει για τις έξι Καρυάτιδες που το στηρίζουν.

Ναός του Ηφαίστου

Ο Ναός του Ηφαίστου χτίστηκε τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαια Αγορά, στη Θησείο. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της Αγοράς και τον καλύτερα σωζόμενο ναό δωρικού ρυθμού στον Ελλαδικό χώρο.

Άγιος Γεώργιος, Λυκαβηττός

Το μεσαιωνικό αυτό εκκλησάκι βρίσκεται στην κορυφή του Λυκαβηττού και προσφέρει μοναδική θέα όλης της Αττικής. Μπορείτε να ανέβετε σε αυτό είτε με τα πόδια, είτε με το τελεφερίκ.

Ναός Ολυμπίου Διός

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός γνωστός και ως, «Στήλες του Ολυμπίου Διός», βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ήταν από τους μεγαλύτερους αρχαίους ναούς προς τιμήν του θεού Δία.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το γνωστό Ηρώδειο βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ακρόπολης και χτίστηκε με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης. Ο προορισμός του οικοδομήματος ήταν κατά κύριο λόγο οι μουσικές εκδηλώσεις για αυτό και ονομάστηκε Ωδείο. Σήμερα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους για την διεξαγωγή συναυλιών και εκδηλώσεων και χωράει 5.000 θεατές.

Παναθηναϊκό Στάδιο

Το Παναθηναϊκό Στάδιο, γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο βρίσκεται στο Παγκράτι και ανατολικά από το Ζάππειο. Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες ενώ μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Βουλή

Το κτίριο της Βουλής βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και είναι ένα από τα πιο επιβλητικά κτήρια στην Ελλάδα. Υπήρξε οικία του Όθωνα, του πρώτου βασιλιά της Ελλάδας και της συζύγου του, Αμαλίας. Στην μπροστινή πλευρά της Βουλής, μπορείτε να δείτε τους Εύζωνες που τη φρουρούν, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα σας και με έναν περίπατο στον Εθνικό Κήπο που βρίσκεται δίπλα.

Ρωμαϊκή Αγορά

Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συνήθιζε να είναι η κεντρική αγορά της πόλης κατά τη ρωμαϊκή εποχή. Εκεί βρίσκεται και το οκταγωνικό, μαρμάρινο κτήριο, γνωστό και ως «Αέρηδες», το οποίο λέγεται ότι ήταν ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός, φτιαγμένος με ανεμοδείκτη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved