Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Ιδέες και προτάσεις για διασκεδαστικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Για τα παιδιά όμως, οι διακοπές συνεχίζονται, τουλάχιστον για μία ακόμα εβδομάδα, και το Σαββατοκύριακο είναι ιδανική ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο κάνοντας πράγματα μαζί.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το ερχόμενο διήμερο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

Φτιάξτε χρωματιστά λουλούδια από χαρτί υγείας

Φτιάχνοντας κατασκευές,τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να δημιουργούν, να παρατηρούν και να συνεργάζονται.Η δική μας πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακό είναι μία υπέροχη χειροτεχνία για πολύχρωμα λουλούδια από χαρτί υγείας. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Παίξτε μουσική με καλαμάκια

Μία ευφάνταστη δραστηριότητα που το μικρό σας σίγουρα θα λατρέψει. Δείτε εδώ πώς παίξετε μουσική αξιοποιώντας ένα καλαμάκι και ένα ποτήρι νερό.

Φτιάξτε αυτοσχέδια εκπαιδευτικά παιχνίδια

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι για γονείς που έχουν παιδιά στη νηπιακή τους ηλικία. Δείτε εδώ πέντε εύκολα αυτοσχέδια παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με λίγα υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Τα παιχνίδια αυτά, όχι μόνο θα διασκεδάσουν τα παιδιά, αλλά και θα τα βοηθήσουν να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να μάθουν τα χρώματα, τα σχήματα και πολλά πολλά ακόμα.

Δοκιμάστε πειράματα με μπαλόνια

Τα πειράματα είναι μία άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα που παράλληλα προσφέρει στα παιδιά γνώσεις και αρκετά ακόμη οφέλη. Η δική μας πρόταση για αυτο το Σαββατοκύρια είναι εύκολα και εντυπωσιακά πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά χρησιμοποιώντας μπαλόνια και μερικά ακόμα υλικά. Δείτε εδώ τι θα χρεαστείτε και τι πρέπει να κάνετε.

#BackToSchool κατασκευές

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη τη νέας σχολικής χρονικά έχει ξεκινήσει και την υποδεχόμαστε με εύκολες διασκεδαστικές κατασκευές.

Αυτσχέδιες κασετίνες από χαρτί

Η κασετίνα ανήκει στον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό των παιδιών και εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε τις δικές σας DIY κασετίνες από χαρτί. Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι κατάλληλη και για την οργάνωση του παιδικού δωματίου, καθώς το μικρό σας μπορεί να έχει σε τάξη και φυλαγμένους τους δεκάδες μαρκαδόρους και τα μολύβια του.

Handmade μολυβοθήκη με ρολό από χαρτί υγείας

Μία μολυβοθήκη δε λείπει ποτέ από το γραφείο των παιδιών και εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε αυτοσχέδιες μολυβοθήκες με το ρολό από το χαρτί υγείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved