Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Ιδέες και προτάσεις για όμορφες καλοκαιρινές στιγμές με τα παιδιά.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Κάποιοι έχουν φύγει για διακοπές σε νησιά και άλλα παραθαλάσσια μέρη, κάποιοι έχουν ήδη γυρίσει, αρκετοί όμως είναι κι εκείνοι που έχουν παραμείνει στην πρωτεύουσα ή έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους χωριά και εξοχικές κατοικίες.

Όπου και να είστε μπορείτε να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά και να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και άλλες δραστηριότητες εκτός από τα μπάνια στη θάλασσα και τις βόλτες. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε λοιπόν το ερχόμενο διήμερο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

Ζωγραφική

Ζωγραφίζοντας με τα... πόδια
Η ζωγραφική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά κι ένα από τα σημαντικά πράγματα που διδάσκει στα παιδιά είναι ότι στη δημιουργικότητα, δεν υπάρχουν όρια. Αυτό το Σαββατοκύριακο ζωγραφίστε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως, ζωγραφίζοντας με τα... πόδια! Δείτε πώς θα τα καταφέρετε εδώ.

Δοκιμάστε καινούρια tips ζωγραφικής
Στις διακοπές τα παιδιά έχουν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και η ζωγραφική είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να τα απασχολήσει για αρκετή ώρα, είτε εντός είτε κι εκτός σπιτιού. Δείτε εδώ μερικά πρωτότυπα tips ζωγραφικής για ακόμα πιο εντυπωσιακές ζωγραφιές.

Κατασκευές με οδοντογλυφίδες

Οι οδοντογλυφίδες είναι από τα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Είχατε όμως σκεφτεί να τις αξιοποιήσετε και στην κατασκευή χειροτεχνιών; Δείτε εδώ δύο απίθανες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε.

Φτιάξτε παιχνίδια από χαρτί

Δείτε πώς θα φτιάξετε με τα παιδιά εύκολα παιχνίδια από χαρτί με τα οποία μπορούν έπειτα να παίξουν ώρες ατελείωτες. Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε μόνο χαρτί και μερικά ακόμα υλικά. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Πειράματα με νερό

Τα πειράματα είναι μία εκπαιδευτική και άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά. Μέσω αυτών ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και δοκιμάζουν καινούρια πράγματα. Η δική μας πρόταση για το διήμερο είναι εύκολα και εντυπωσιακά πειράματα με νερό που θα ενθουσιάσουν και παράλληλα θα δροσίσουν τα παιδιά. Δείτε εδώ πώς θα τα κάνετε κι εσείς στο σπίτι.

Κατασκευές origami

H τεχνική origami έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι», που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Ό,τι και να φτιάξετε το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κόλλα χαρτί, την οποία διπλώνετε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε χωρίς τη χρήση ψαλιδιού και κόλλας. Εάν δεν έχετε ξαναφτιάξει κατασκευές origami στο παρελθόν, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να κάνετε την πρώτη σας προσπάθεια. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακά ζωάκια από χαρτί.

Βόλτα στην Αθήνα - 10 ιστορικά μνημεία για να επισκεφτείτε με τα παιδιά

Εάν έχετε επιστρέψει από τις διακοπές σας και το επόμενο διήμερο προβλέπετε να μείνετε στην ΑΘήνα, είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές της. Δείτε εδώ δέκα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται στην καρδιά της Αττικής και επισκεφτείτε τα με τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved