Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Ιδέες και προτάσεις για όμορφες καλοκαιρινές στιγμές με τα παιδιά.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ο Δεκαπεντάυγουστος είναι μόλις μία μέρα μακριά. Πολλοί έχουν φύγει για διακοπές σε νησιά και άλλα παραθαλάσσια μέρη, αρκετοί όμως έχουν παραμείνει στην πρωτεύουσα ή έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους χωριά και εξοχικές κατοικίες. Όπου και να είστε μπορείτε να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά και να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και άλλες δραστηριότητες εκτός από τα μπάνια στη θάλασσα και τις βόλτες. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε λοιπόν το επόμενο διήμερο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

Χειροτεχνίες origami

Το origami είναι μία πολύ δημοφιλής τεχνική χειροτεχνιών. Έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι χαριτωμένα φορεματάκια από χαρτί που μπορείτε να κάνετε σε λιγότερο από τρία λεπτά. Δείτε εδώ πώς θα τα φτιάξετε.

Καλοκαιρινά βραχιολάκια για μαμά και κόρη

Αυτά τα βραχιολάκια μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα, είτε είστε διακοπές, είτε στο σπίτι σας. Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε και φτιάξτε με την κόρη σας εντυπωσιακές δημιουργίες που θα τις φοράτε και θα είστε ασορτί.

Πειράματα με κεράκια

Τα πειράματα είναι πάντα μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά η οποία τους προσφέρει διασκέδαση και γνώση. Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με δύο κεράκια και δύ ποτήρια και δοκιμάστε το μαζί με το μικρό σας. Σίγουρα θα το ενθουσιάσει!

Βόλτα στην Αθήνα - 10 ιστορικά μνημεία για να επισκεφτείτε με τα παιδιά

Εάν το επόμενο διήμερο παραμείνετε στην πρωτεύουσα, είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές της. Δείτε εδώ δέκα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται στην καρδιά της Αττικής και επισκεφτείτε τα με τα παιδιά.

Φτιάξτε γλαστράκια με κάκτους από πέτρες

glastrakia me kaktakia apo petra

Εάν έχετε μαζέψει πέτρες από τις εξορμήσεις σας στις παραλίες, βρήκαμε τον ιδανικό τρόπο για να τις αξιοποιήσετε. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε όμορφα γλαστράκια από πέτρες και διακοσμήστε τα στο μπαλκόνι, την κουζίνα ή κάθε άλλο χώρο του σπιτιού.

Χειροτεχνίες με κουμπιά

Εύκολες και ευφάνταστες χειροτεχνίες που θα ξετρελάνουν μικρά και μεγάλα παιδιά. Δείτε εδώ δεκαπτρεις κατασκευές με κουμπιά και μερικά ακόμα υλικά που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με το μικρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved