Μαγική γωνιά παιχνιδιών και πώς θα τη φτιάξετε

Θα ωφελήσει και εσένα μαμά όχι μόνο το παιδί σου.

Μαγική γωνιά παιχνιδιών και πώς θα τη φτιάξετε
Συμβουλές για την τέλεια γωνιά ηρεμίας στο σπίτι Bigstock

Ο πιο γρήγορος τρόπος να ηρεμήσει το 15 μηνών γκρινιάρικο παιδί σου, εκτός από το να το αγκαλιάσεις είναι να το αφήσεις να χαλαρώσει στην ήρεμη γωνίτσα που θα φτιάξεις αποκλειστικά για τις γεμάτες εντάσεις μέρες του.

Μιλάμε για έναν χώρο που το μικρό σου θα ηρεμεί και θα περνά χρόνο χωρίς να «τρελαίνει» με τις φωνές και τα κλάματά του εσένα.

Τι είναι η ήρεμη «μαγική» γωνιά;

Οι χώροι ηρεμίας φαίνεται να είναι ολοένα και πιο δημοφιλείς και ξεκίνησαν από τη Μαρία Μοντεσσόρι. Πρόκειται για γωνιές που αρκετά νηπιαγωγεία και σχολεία Μοντεσσόρι, όπως επίσης και χώροι λογοθεραπείας και εργοθεραπείας έχουν για να τα παιδιά που φιλοξενούν.

Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά

Πριν σας δείξουμε ιδέες για να φτιάξετε και εσείς μια γωνιά στο σπίτι σας, θα πρέπει να σας πούμε ότι δεν πρέπει να αφιερώσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο για να ηρεμεί το παιδί σας. Μια γωνιά στην κυριολεξία, αρκεί. Στο σαλόνι, το χολ, την κουζίνα, το παιδικό δωμάτιο; Όπου υπάρχει μια γωνιά που δεν χρειάζεστε μπορείτε να τη μεταμορφώσετε σε χώρο όπου το παιδί σας θα ηρεμεί, θα σκέφτεται και θα περνά χρόνο.

Τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιήσετε

Σε αντίθεση με την πειθαρχική προσέγγιση του τάιμ άουτ, οι άνετες-ήρεμες γωνιές δεν προορίζονται να είναι μέρη στα οποία τα παιδιά θα στέλνονται για να είναι ήσυχα, ως ένα είδος επίπληξης.

Όταν ένα παιδί ξεφεύγει, γκρινιάζει και δεν ξέρει τι θέλει, μπορείτε να του προτείνετε να εξερευνήσει τον χώρο ηρεμίας του, αλλά μόνο αν το επιθυμεί. Οι παιδοψυχολόγοι συμβουλεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να αποφασίζουν μόνα τους αν θα πάνε στην γωνιά τους για να ηρεμήσουν. Είναι το δικό τους προσωπικό καταφύγιο και όχι ο χώρος τιμωρίας και επίπληξης.

Φτιάξτε τη γωνιά μαζί με το παιδί σας. Βάλτε εκεί όλα όσα χρειάζεται και όσα εκείνο θα διαλέξει. Για παράδειγμα, αφήστε το να ονομάσει τη γωνιά του και αφήστε το να επιλέξει την τοποθεσία και το περιεχόμενό της.

Πώς θα τη φτιάξετε;

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

Βάλτε έναν πίνακα με συναισθήματα

Προσθέστε κάτι που μπορεί να ζουλάει και να αγκαλιάζει

Τα αισθητηριακά παιχνίδια βοηθούν ένα παιδί να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί

Αφήστε βιβλία ή κάρτες με ασκήσεις yoga

Βάλτε ένα dvd player (φορητό) όπου θα μπορεί να δει την αγαπημένη του ταινία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved