Ανθεκτικά και πολύχρωμα φυτά για το μπαλκόνι σας - Ποια να προτιμήσετε

Ποια φυτά είναι τα πιο ανθεκτικά για το μπαλκόνι σας αυτήν την εποχή.

Ανθεκτικά και πολύχρωμα φυτά για το μπαλκόνι σας - Ποια να προτιμήσετε

Γαρυφαλλιά στο μπαλκόνι.

Bigstock

Ο καιρός ανοίγει, οι μέρες μεγαλώνουν και ήρθε επιτέλους η εποχή που αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο με το μπαλκόνι. Πριν επενδύσετε σε νέα έπιπλα ή βρείτε άλλους τρόπους να ανανεώσετε τη διακόσμηση του μπαλκονιού, σκεφτείτε τα φυτά. Εάν δεν έχετε καθόλου φυτά στο μπαλκόνι η άνοιξη είναι μία πολύ καλή εποχή για να βάλετε και εάν ήδη έχετε κάποια μπορείτε να προσθέσετε ακόμα περισσότερα και να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μία πολύχρωμη όαση.

Εάν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, παρακάτω σας έχουμε μερικές ιδέες με τα πιο ανθεκτικά και χρωματιστά φυτά.

Φρέζια

frezia.jpg

Είναι ένα πολύ ανθεκτικό λουλούδι, ιδανικό για γλάστρα σε εξωτερικό χώρο. Έχουν μικρό όγκο, μικρό ύψος και ανθίζουν στις αρχές της άνοιξης. Από τις πιο κλασικές είναι οι κίτρινες φρέζιες, αλλά μπορείτε να βρείτε και φρέζιες με ροζ, μωβ, λευκά και άλλα χρώματα άνθη ή ακόμα και δίχρωμες που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Την περίοδο της ανθοφορίας της η φρέζια χρειάζεται πότισμα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Γαρυφαλλιά

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με το όνομα Δίανθος δηλαδή λουλούδι του Δία. Η γαρυφαλλιά έχει πλούσια ανθοφορία και τα άνθη της ανάλογα με την ποικιλία (υπάρχουν πάνω από 300 διαφορετικές ποικιλίες) βγαίνουν σε πολλά και διαφορετικά χρώματα.

Η γαρυφαλλιά χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι χρειάζεται τουλάχιστον κάθε δύο, ενώ τον χειμώνα τα ποτίσματα είναι πιο αραιά.

Λεβάντα

Η λεβάντα μπορεί να αναπτυχθεί σε ημισκιερά και ηλιόλουστα μέρη. Χρειάζεται γλάστρα διαμέτρου τουλάχιστον 30 εκατοστά και πότισμα δύο φορές την εβδομάδα.

Το μωβ χρώμα της είναι χαρακτηριστικό όπως και το ιδιαίτερο άρωμά της.

Γεράνι

mpalkoni futa kalokairi 6

Το γεράνι ανθίζει από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο. Είναι ανθεκτικό, πολύ οικονομικό, χωρίς πολλές ανάγκες και σίγουρα θα δώσει χρώμα στο μπαλκόνι σας.

Θα πρέπει να το ποτίζετε δύο φορές την εβδομάδα και να το έχετε σε ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι.

Κατιφές

mpalkoni futa kalokairi 5

Τα άνθη του κατιφέ έχουν συνήθως πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα και πρέπει να κόβονται ότν μαραίνονται.

Είναι ένα φυτό ανθεκτικό που χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα, ενώ αρκετά δημοφιλές είναι λόγω του ότι προστατεύει τα άλλα φυτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved