Έχεις μικρό μπαλκόνι; Μετάτρεψέ το σε μια επίγεια Εδέμ

  • Αξιοποιήστε το μπαλκόνι σας 365 μέρες το χρόνο.
  • Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους αγαπημένους μας τρόπους για να μεγιστοποιήσετε τον πολύτιμο χώρο του μπαλκονιού σας
Έχεις μικρό μπαλκόνι; Μετάτρεψέ το σε μια επίγεια Εδέμ
Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Εάν είστε από τους τυχερούς που έχετε ένα μπαλκόνι στο διαμέρισμα, ή το σπίτι σας, συγχαρητήρια! Δυστυχώς, αυτός ο χώρος μπορεί να μείνει αχρησιμοποίητος γιατί απλώς συχνά δεν είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει όλα τα έπιπλα που θα θέλατε. Αλλά το μέγεθος δεν πρέπει να σας αποτρέψει από το να δημιουργήσετε ένα όμορφο μπαλκόνι που μπορείτε να απολαύσετε 365 ημέρες το χρόνο.

Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους αγαπημένους μας τρόπους για να μεγιστοποιήσετε τον πολύτιμο χώρο του μπαλκονιού σας.

Ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά του μπαλκονιού σας, οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δημιουργικότητα και πολλή παρακολούθηση στο Instagram για να κάνετε το μπαλκόνι σας μια επίγεια Εδέμ.

balkoni

Photo by Spacejoy on Unsplash

Κρατήστε το μίνιμαλ

Το καταλαβαίνουμε απόλυτα: ο μινιμαλισμός δεν είναι για όλους. Αλλά σε έναν στενό χώρο, η υπερβολική διακόσμηση μπορεί να γίνει ακαταστασία. Αντίθετα, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα πάγκο, και δύο χρωματιστές πινελιές
Κρεμάστε μια κούνια

Υπάρχουν πολλές κούνιες μπαλκονιού που είναι μονοθέσιες και μπορούν να κρεμαστούν έξω – ιδανικές για μικρότερους χώρους. Εάν δεν επιτρέπεται να κρεμάσετε μια κούνια λόγω ενοικίασης, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια ανεξάρτητη «καρέκλα αυγού» (κουνιστή καρέκλα).

Δημιουργήστε μια γωνιά ανάγνωσης

Ας είμαστε ειλικρινείς: Υπάρχουν πιθανώς πολύ λίγες δραστηριότητες που κάνετε στο μικρό σας μπαλκόνι. Μπορεί να περάσετε λίγα λεπτά έξω πίνοντας καφέ ή απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα, αλλά η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι η κλασική δραστηριότητα στο μπαλκόνι. Λοιπόν, γιατί να μην μετατρέψετε το καταφύγιό σας σε μια γωνιά ανάγνωσης; Το κλειδί εδώ είναι να βρείτε μια καρέκλα με άνεση που να είναι αρκετά μεγάλη για να κουλουριαστείτε, αλλά και αρκετά μικρή ώστε να μην κατακλύζει τον χώρο.

Εκμεταλλευτείτε τον τοίχο

Όταν πρόκειται για οποιονδήποτε μικρό χώρο, το μεγαλύτερο λάθος που βλέπουμε στους ανθρώπους να κάνουν είναι να ξεχνούν να χρησιμοποιούν τον χώρο του τοίχου τους —ακόμα και έξω. Προσθέστε ράφια για φυτά και φωτιστικά, χρησιμοποιήστε τα περβάζια των παραθύρων σας ως τα δικά τους αυτοσχέδια ράφια. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε τον χώρο σας χωρίς να νιώθετε κλειστοφοβία.

balkoni kai skilos

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Μην ξεχάσετε τα φυτά

Τοποθετήστε γλάστρες διαφορετικών μεγεθών, διακοσμητικά καλάθια με λουλούδια, και γιατί όχι αναρριχώμενα φυτά όπως ο κισσός. Πριν το καταλάβετε, ο μικροσκοπικός σας χώρος θα μοιάζει με ένα πολυτελές θερμοκήπιο.

Μεταμορφώστε το κάγκελό σας σε μπαρ πρωινού

Δεν υπάρχει χώρος για τραπέζι; Μην ανησυχείς. Φτιάξτε τη δική σας μπάρα πρωινού με λίγο κόντρα πλακέ ή αγοράστε ένα προκατασκευασμένο τραπέζι που ταιριάζει άνετα στο περβάζι σας. Απλώς προσθέστε μερικά σκαμπό μπιστρό και θα έχετε έναν μικρό χώρο για να απολαύσετε τον καφέ ή το κρασί σας.

Δώστε τα φώτα σας

Εάν είστε το είδος του ατόμου που τείνει να χρησιμοποιεί το μπαλκόνι για ώρες, ο φωτισμός είναι απαραίτητος. Αντί να βασίζεστε σε ένα σκληρό πάνω φως ή σε ενσωματωμένες απλίκες, δημιουργήστε φωτισμό μαλακής εστίασης με φανάρια, κεριά (ψεύτικα ή αληθινά) και χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Αν μας ρωτάτε, δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα ραντεβού-νύχτας.

Κάντε σκιά

Όσο κι αν θέλετε να κάνετε παρέα στο μπαλκόνι σας για να απολαύσετε τον ήλιο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε το δέρμα σας, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες. Αν έχετε κιγκλίδωμα, χρησιμοποιήστε το χώρο για να κρεμάσετε κουρτίνες, να προσθέσετε μια σκηνή ή να στηρίξετε μια γιγάντια ομπρέλα. Στη ζέστη του καλοκαιριού, θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας.

Γίνετε δημιουργικοί με το χρώμα

Μπορεί να είναι εύκολο να βασιστείτε σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα για τον εξωτερικό σας χώρο, αλλά μην φοβάστε να βουτήξετε με το κεφάλι στο χρώμα.

DIY με ξύλινες παλέτες

Οι ξύλινες παλέτες είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στον κόσμο του DIY. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε τα πάντα, από κρεβάτια πλατφόρμας μέχρι τραπέζια, ακόμη και κούνιες. Και είναι επίσης ιδανικά για χώρους μπαλκονιού. Τοποθετήστε τα για να δημιουργήσετε ένα εύκολο DIY ανάκλιντρο.

Mε πληροφορίες από: My domaine

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved