Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το παιδί σας

Και γιατί να μετατρέπεται σε κρεβάτι μόλις έρθει η στιγμή το μικρό σας να την αποχωριστεί.

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το παιδί σας

Μωρό βρίσκεται ξαπλωμένο στη βρεφική του κούνια.

Bigstock

Όταν περιμένετε μωρό, τα όνειρα δεν σταματούν. Σε ποιον θα μοιάζει το μωρό σας; Ποια θα είναι τα αγαπημένα του χόμπι και οι καλύτερες δεξιότητές του; Πώς θα διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο και πώς θα δημιουργήσετε έναν χαλαρωτικό χώρο για εκείνο; Όταν πρόκειται δε για την τελευταία ερώτηση, τότε αρχίζετε να ψάχνετε στο Pinterest ιδέες για το βρεφικό δωμάτιο δίχως να σκέφτεστε το μετά. Το όταν πάψει να είναι μωρό και φτάσει στη νηπιακή ηλικία.

Παρόλο που τα παιδικά παιχνίδια, τα αξεσουάρ και ό,τι έχει να κάνει με τον βρεφικό εξοπλισμό είναι αρκετά χαριτωμένα, μπορεί να έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής, όπως για παράδειγμα η κούνια του.

Κάποιοι γονείς αγοράζουν κούνια -κρεβάτι χωρίς να σκεφτούν τα έξοδα που θα ακολουθήσουν σε 2-3 χρόνια μετά τη γέννηση. Τα μωρά μεγαλώνουν, γίνονται ανεξάρτητα και δεν θέλουν το μικρό τους κρεβατάκι.

Γι' αυτό θα πρέπει να αγοράσετε μια κούνια που θα αλλάξετε μόνο όταν το παιδί σας πάει στο δημοτικό.

Τι να προσέξετε και πώς θα την επιλέξετε

https://www.instagram.com/p/Cp-NFyvMmfX

Λειτουργικότητα

Βρείτε ένα κρεβάτι που θα μετατραπεί εύκολα σε κρεβάτι αφαιρώντας τα πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα.

Στιλ

Κρατήστε το μίνιμαλ. Με αυτόν τον τρόπο καθώς το παιδί μεγαλώνει θα μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα προσθήκες αλλάζοντάς το και φέρνοντάς το στο στιλ που θα ζητήσει το παιδί σας.

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Υπάρχουν έπιπλα που εκπέμπουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, γι' αυτό θα πρέπει να επιλέξετε ένα «πράσινο» και «βιώσιμο» κρεβάτι για το παιδί σας. Οι κούνιες από ανακυκλωμένα υλικά είναι μια εναλλακτική λύση.

Τιμή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα βρεφικό κρεβάτι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνουν οι νέοι γονείς. Γι' αυτό αντί να σπαταλήσετε χρήματα σε ένα κρεβάτι που σε 2-3 χρόνια θα ξεφορτωθείτε, αγοράστε μια κούνια που θα μετατρέπεται σε κρεβάτι. Έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved