Πότε μπορείτε να κατεβάσετε το στρώμα στην κούνια του μωρού

Πώς θα καταλάβετε ότι ήρθε η στιγμή να κατεβάσετε το στρώμα της κούνιας.

Πότε μπορείτε να κατεβάσετε το στρώμα στην κούνια του μωρού
Bigstock

Η ηλικία του μωρού και η ανάπτυξή του θα καθορίσουν αν και πότε θα αλλάξετε τη ρύθμιση του στρώματος της κούνιας.

Τα νεογέννητα μωρά που δεν κινούνται ακόμη, μπορούν να κοιμηθούν με ασφάλεια σε κούνιες που έχουν ρυθμιστεί στην υψηλότερη θέση.

Η συγκεκριμένη θέση επιτρέπει στους γονείς να φτάσουν εύκολα το μωρό και να το ξαπλώσουν με ασφάλεια όταν είναι ακόμη μικρό.

Όταν το μωρό σας μπορεί να κάθεται χωρίς στήριξη, ήρθε η ώρα να κατεβάσετε το στρώμα της κούνιας.

Για τα περισσότερα μωρά, αυτό συμβαίνει μεταξύ 5 και 8 μηνών. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) προτείνει να χαμηλώσετε την κούνια του μωρού σας στο χαμηλότερο σημείο της προτού μάθει να στέκεται.

Ένα μωρό που μπορεί να καθίσει σήμερα μπορεί να σας εκπλήξει βλέποντάς το την επομένη να στηρίζεται στα κάγκελα.

kounia-vrefiko-krevati-morou.jpg

Γιατί να χαμηλώσετε το στρώμα της κούνιας

Μόλις αρχίσουν να σηκώνονται και να είναι σε όρθια θέση, τα μωρά κινδυνεύουν να αναποδογυρίσουν πάνω από τη ράγα της κούνιας, εάν το επίπεδο του στρώματος είναι πολύ ψηλό.

Θα χρειαστεί να κατεβάσετε το στρώμα στη χαμηλότερη θέση του για μεγαλύτερα μωρά και νήπια σε περίπτωση που επιχειρήσουν να σκαρφαλώσουν έξω. Οι περισσότερες πτώσεις συμβαίνουν όταν τα μωρά θέλουν να ..αποδράσουν από την κούνια τους. Για το λόγο αυτό, η AAP συνιστά επίσης τα παιδιά με ύψος άνω των 88,9 εκατοστών να μετακινούνται σε παιδικό κρεβάτι για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Συμβουλές ασφαλείας κατά τη ρύθμιση του στρώματος της κούνιας

Όταν ρυθμίζετε το ύψος του στρώματος της κούνιας, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τις ακόλουθες συμβουλές ασφαλείας:

  • Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη κούνια, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σπάσει ή τροποποιηθεί κάποιο εξάρτημα.
  • Τα μαξιλαράκια προφυλακτήρων, οι προφυλακτήρες κούνιας, τα λούτρινα ζωάκια, τα μαξιλάρια, οι χαλαρές κουβέρτες και τα μαλακά αντικείμενα δημιουργούν κίνδυνο ασφυξίας. Για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει να φυλάσσονται σε κούνια με μωρό που κοιμάται.
  • H AAP διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS) μειώνεται κρατώντας την κούνια μακριά από αξεσουάρ. Οι σάκοι ύπνου είναι μια ασφαλής εναλλακτική για τις χαλαρές κουβέρτες.
  • Εάν η κούνια σας χρειάζεται ανταλλακτικά, η AAP συνιστά να τα αγοράζετε μόνο από τον κατασκευαστή. Ποτέ μην αντικαθιστάτε εξαρτήματα με άλλο υλικό ή κομμάτια κούνιας που δεν είναι κατάλληλα για την κούνια.
  • Ποτέ μην τοποθετείτε την κούνια κοντά σε παράθυρο, κουρτίνες, περσίδες παραθύρων ή κρεμαστά κορδόνια για να αποφύγετε τον κίνδυνο στραγγαλισμού.

Πηγή: wonderbaby.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved