Διακόσμηση κουζίνας: Τι να προσέξετε σύμφωνα με το Feng Shui

Πώς θα φέρετε καλή ενέργεια στην κουζίνα σας σύμφωνα με το Feng Shui;

Διακόσμηση κουζίνας: Τι να προσέξετε σύμφωνα με το Feng Shui
Unsplash.com / roam in color

To Feng Shui αναφέρεται στην τοποθέτηση των αντικειμένων σε έναν δωμάτιο με τρόπο συγκεκριμένο που θα εξασφαλίσει την καλή ενέργεια στον χώρο. Η φιλοσοφία του Feng Shui είναι γνωστή ήδη από την αρχαιότητα και βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα πάντα αποτελούνται από ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις πέντε μορφές των βασικών στοιχείων της φύσης (νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο, γη) τα οποία αλληλεπιδρούν και αλληλοσχετίζονται.

Διακόσμηση κουζίνας σύμφωνα με το Feng Shui

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που περνάτε πολλές ώρες της ημέρας. Εκεί ετοιμάζετε φαγητά, γλυκά, σνακ, εκεί πίνετε τον πρωινό σας καφέ, εκεί πιθανά μαζεύεστε με φίλους και συγγενείς.

Τι μπορείτε να κάνετε για βελτιώσετε την ενέργεια του χώρου;

Τοποθετήστε τις συσκευές στις κατάλληλες θέσεις

kouzina-kanonas-trigono.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / roam in color

Ακολουθήστε τον κανόνα του τριγώνου. Η ιδανική θέση σύμφωνα με το feng shui για τον νεροχύτη, την κουζίνα και το ψυγείο είναι αυτή κατά την οποία και τα τρία μαζί θα σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο. Επίσης ιδανικά, θα πρέπει η απόσταση μεταξύ τους να είναι τα δυόμιση μέτρα, όση δηλαδή για να επιτρέπει άνεση κινήσεων και περιορισμό των επαναλαμβανόμενων κινήσεων.

«Ναι» στο φυσικό φως

Ένα παράθυρο πάνω από τον νεροχύτη είναι το ιδανικό. Προτιμήστε τον φυσικό φωτισμό στην κουζίνα και έχετε ανοιχτά παντζούρια και κουρτίνες.

Συνδυάστε τα στοιχεία

Η όλη φιλοσοφία του Feng Shui βασίζεται στα πέντε στοιχεία και το μυστικό για καλή ενέργεια είναι η ισορροπία και η αρμονία. Μπορείτε να έχετε και τα πέντε στοιχεία στην κουζίνα σας ως εξής:

  • Νερό: ο νεροχύτης
  • Φωτιά: κουζίνα (εστία)
  • Ξύλο: ντουλάπια και συρτάρια κουζίνας
  • Μέταλλο: ηλεκτρονικές συσκευές
  • Γη: πάσο από γρανίτη, μάρμαρο στο πάτωμα κ.α.

Δημιουργήστε ισορροπία για το yin και το yang

Το φως είναι η ενέργεια του yang στο Feng Shui και το σκοτάδι η ενέργεια του Yin. H ενέργεια του Yang είναι αυτή που δημιουργεί την όρεξη για μαγείρεμα, για αυτό και προτείνεται ειδικά στους πάγκους που δουλεύετε περισσότερο να έχετε ακόμα πιο έντονο φωτισμό.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μικρά φώτα σε διάφορα σημεία της κουζίνας, όπως κάτω από τα ντουλάπια και πάνω από το πάσο για να μπορείτε να τα ανοίγετε και να τα κλείνετε εύκολα.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

kouzina-kaharisma.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Christian Mackie

Το πόσο καθαρή ή καλά οργανωμένη είναι η κουζίνα σας επηρεάζει και την ενέργεια του χώρου. Επιλέξτε τα φυλάσσετε τα σκεύη που χρησιμοποιείτε περισσότερο σε ντουλάπια και συρτάρια που έχετε εύκολη πρόσβαση. Επίσης, αποφύγετε να έχετε πολλά πράγματα στους πάγκους και καθαρίζετε μετά από κάθε μαγείρεμα.

Επιλέξτε το κατάλληλο στιλ διακόσμησης

Υπάρχουν διάφορα στιλ διακόσμησης για την κουζίνα. Πολλά είναι και τα διακοσμητικά τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, το κάθε ένα από τα οποία σας προσφέρει και κάτι διαφορετικό στην ενέργεια του χώρου. Για παράδειγμα τα φυτά εσωτερικού χώρου, ειδικά εκείνα με πλούσιο φύλλωμα, προάγουν τον πλούτο.

Δώστε έμφαση στο στοιχείο της γης

Η κουζίνα έχει ήδη έντονο στο στοιχείο της φωτιάς και του μετάλλου. Για να έχετε ισορροπία προσπαθήστε να ενισχύσετε όσο γίνεται το στοιχείο της γης. Αυτό μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας ξύλινα αντικείμενα ή βάζοντας γλαστράκια με βολβούς και άλλα φυτά με καρπούς.

«Ναι» στην τέχνη

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να επιλέξετε διακοσμητικά και πίνακες για την κουζίνα σας, σύμφωνα με το Feng Shui όμως, βάζοντας στοιχεία τέχνης στον χώρο πετυχαίνετε να μειώσετε τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να εκτιμήσετε περισσότερο την κάθε στιγμή.

Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved