Tips για μαμάδες: Πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας

Χρήσιμες συμβουλές για ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Tips για μαμάδες: Πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας
Bigstock

Όλοι θέλουμε να στολίσουμε ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο με πανέμορφα στολίδια και φωτάκια τέλεια συντονισμένα.

Όμως συχνά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε καθώς μπορεί να είναι υπερφορτωμένο, με λίγα φωτάκια ή περισσότερο λιτό απ΄όσο θα θέλαμε.

Αν λοιπόν φέτος θέλετε το δέντρο σας να είναι διαφορετικό από τις άλλες χρονιές δείτε τι πρέπει να κάνετε:

https://www.instagram.com/p/CljqZedL9Ug

Σχήμα δέντρου

Είτε είναι φυσικό το δέντρο είτε όχι, δώστε βαρύτητα στο σχήμα. Η πυκνότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο καθώς αν τα κλαδιά είναι αραιά το δέντρο θα δείχνει «φτωχό».
Προτιμήστε ένα παραδοσιακό δέντρο ώστε να μην ξεπεραστεί μετά από μερικά χρόνια και ει δυνατόν μιας καλής ποιότητας ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Φωτάκια

Μόλις στήσετε το δέντρο στο σημείο που έχετε επιλέξει, τοποθετήστε τα φωτάκια. Πολλοί τα αφήνουν τελευταία και αφού έχουν στολίσει το δέντρο πιστεύοντας ότι θα είναι πιο φωτεινά. Για καλύτερο αποτέλεσμα όμως τα φωτάκια πρέπει να τοποθετούνται πρώτα.

https://www.instagram.com/p/Cljy6qXMdPk

Χρώματα (και υλικά) του στολισμού

Αν έχετε ήδη στολίδια δείτε τι συνδυασμούς χρωμάτων μπορείτε να κάνετε. Για παράδειγμα, για μια παραδοσιακή αλλά πλούσια εμφάνιση, επιμείνετε σε έναν συνδυασμό κόκκινου και χρυσού, αν θέλετε κάτι πιο ουδέτερο επιλέξτε το λευκό ή το μπλε και ασημί για μια πρωτότυπη εμφάνιση. Μείνετε σε δύο (σίγουρα όχι περισσότερα από τρία) χρώματα προκειμένου να υπάρχει μια ισορροπία ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα. Σκεφτείτε επίσης τα υλικά και την υφή των στολιδιών: τα υφασμάτινα και ξύλινα στολίδια είναι ιδανικά για κάθε δέντρο και ιδιαίτερα ανθεκτικά.

https://www.instagram.com/p/Cljn_50rzl8

Στολισμός

Δεδομένων των πολλών διακοσμητικών που είναι πιθανόν να έχετε για το δέντρο, κάντε μια επιλογή των στολιδιών και ξεκινήστε να στολίζετε από την κορυφή του δέντρου και στη συνέχεια δουλέψτε προς το κάτω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να δείτε αν υπάρχει ομοιομορφία. Αποφύγετε την υπερφόρτωση…Δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε όλα τα στολίδια και τις γιρλάντες που έχετε στο σπίτι.

https://www.instagram.com/p/ClUbS-0LVHI

Ποδιά δέντρου

Η τελευταία πινελιά είναι η χριστουγεννιάτικη ποδιά δέντρου η οποία καλύπτει τη μεταλλική βάση του δέντρου ( ή την ξύλινη αν είναι φυσικό). Επιπλέον, είναι το τέλειο σκηνικό για τα τυλιγμένα χριστουγεννιάτικα δώρα ή άλλων διακοσμητικών.

Πηγή: housebeautiful.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved