Eco-friendly βρεφικό δωμάτιο: Ιδέες σχεδιασμού και διακόσμησης

  • Ιδέες για ένα eco friendly βρεφικό δωμάτιο
  • Επενδύστε σε έπιπλα από ξύλο
  • Έπιπλα πολλαπλών χρήσεων
  • Επιλέξτε οικολογικά χρώματα
  • Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες
  • Μη τοξικό στρώμα
  • Οικολογικό χαλί
Eco-friendly βρεφικό δωμάτιο: Ιδέες σχεδιασμού και διακόσμησης
Instagram @ babyboomshopforkids

Ο σχεδιασμός του βρεφικού δωματίου είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τους γονείς.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτός από τη δημιουργία ενός όμορφου και ζεστού χώρου, αναζητούν eco-friendly ιδέες για την διαμόρφωση του πρώτου δωματίου του μωρού τους.

Η επιλογή οργανικών και φιλικών προς το περιβάλλον αντικειμένων αλλά και χρωμάτων θα εξασφαλίσει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για να μεγαλώσει και να παίξει το παιδί και θα μειώσει επίσης το προσωπικό αποτύπωμα του άνθρακα στο περιβάλλον.

Ιδέες για ένα eco friendly βρεφικό δωμάτιο

Εκτός από την ποιότητα των χρωμάτων και τις αποχρώσεις, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κάνετε το δωμάτιο του μωρού οικολογικό.

Επενδύστε σε έπιπλα από ξύλο

Επιλέξτε τα έπιπλα του δωματίου από μασίφ ξύλο, οργανικές κόλλες και μη τοξικά φινιρίσματα. Αυτά τα κομμάτια θα είναι ασφαλέστερα, πιο ανθεκτικά και θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.


https://www.instagram.com/p/CZOrhoxv6kw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Μια αλλαξιέρα είναι πάντα στη λίστα με τα απαραίτητα σε ένα βρεφικό δωμάτιο. Ωστόσο, είναι ένα κομμάτι που μετά από μερικούς μήνες δεν θα σας είναι χρήσιμο. Αντ 'αυτού επιλέξτε μια συρταριέρα πλήρους μεγέθους και προσθέστε στην επιφάνειά της ένα στρώμα για την αλλαγή πάνας.Υπάρχουν επίσης πολλές κούνιες που μετατρέπονται σε κρεβάτι το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν το μωρό θα μεγαλώσει. Εάν έχετε χώρο για επιπλέον έπιπλα, επιλέξτε έναν καναπέ με πτυσσόμενο κρεβάτι από κάτω. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμος στην πορεία.

Επιλέξτε οικολογικά χρώματα

Αποφύγετε τα συμβατικά χρώματα. Αντίθετα, αναζητήστε μάρκες που δεν χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία και το περιβάλλον. Φυσικά, με βάση το νερό, χαμηλές έως μηδενικές βαφές VOC είναι τα χρώματα που πρέπει να επιλέξετε. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές μάρκες που προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις διατηρώντας παράλληλα μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων για να διαλέξετε.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες

Η φιλική προς το περιβάλλον και «πράσινη» παραγωγή έχει γίνει σημείο αναφοράς για πολλές εταιρείες. Είναι σημαντικό να διαβάζετε όσο αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος τόσο για τα υλικά όσο και για τις τυχόν πιστοποιήσεις που διαθέτει. Κάθε πιστοποίηση φέρει συγκεκριμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται.


https://www.instagram.com/p/CZOlTK8tL-u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μη τοξικό στρώμα

Ένα μη τοξικό στρώμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά είδη που θα αγοράσετε για το μωρό σας. Επιλέξτε ένα στρώμα και κλινοσκεπάσματα από βιώσιμα και μη τοξικά υλικά.

Οικολογικό χαλί

Τα περισσότερα συμβατικά χαλιά παράγονται με πετρέλαιο. Μπορεί να περιέχουν επίσης νάιλον, οξικό άλας ή πολυεστέρα - τα οποία είναι όλα πλαστικά και μπορούν να απελευθερώσουν αέρια VOC. Επίσης ενδέχεται να έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικό προστατευτικό λεκέδων ή επιβραδυντικό φλόγας. Η καλύτερη επιλογή για ένα οικολογικό, ασφαλές και μη τοξικό χαλί είναι όσα έχει μη επεξεργασμένες, μη βαμμένες ίνες και οργανικά υλικά όπως μαλλί, γιούτα ή θαλάσσιο χόρτο.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε διάφορα οικολογικά διακοσμητικά με τα οποία μπορείτε να διακοσμήστε το βρεφικό δωμάτιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved