Βρεφικό δωμάτιο με θέμα τη φύση - Ιδέες διακόσμησης (εικόνες)

  • Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το βρεφικό δωμάτιο
  • Διακόσμηση βρεφικού δωματίου με θέμα τη φύση
Βρεφικό δωμάτιο με θέμα τη φύση - Ιδέες διακόσμησης (εικόνες)

Το νέο μέλος της οικογένειας καταφτάνει οσονούπω και ήρθε η ώρα να φτιάξετε το βρεφικό δωμάτιο. Σίγουρα θα έχετε ξετρελαθεί με όλες αυτές τις απίθανες ιδέες που έχετε δει στο Instagram και το Pinterest, πριν όμως ξεκινήσετε τις παραγγελίες για έπιπλα και διακοσμητικά, θα πρέπει να κάνετε τις επιλογές σας με βάση τα εξής:

#1 Το μέγεθος του παιδικού δωματίου

Δωμάτιο από δωμάτιο διαφέρει και θα πρέπει η διακόσμηση και τα έπιπλα που θα να είναι ανάλογα των προδιαγραφών του. Πριν κάνετε τις αγορές σας, μετρήστε τους τοίχους του βρεφικού δωματίου και τον διαθέσιμο χώρο για τα έπιπλα και τα διακοσμητικά.

#2 Τη φωτεινότητα

Επίσης, καθοριστική για τις επιλογές σας είναι και η φωτεινότητα του χώρου. Εάν το δωμάτιο είναι σκοτεινό αποφύγετε τα πολύ σκούρα χρώματα και επενδύστε σε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό με λιγότερο έντονο φωτισμό από αυτόν που έχουν τα φωτιστικά οροφής.

#3 Τη λειτουργικότητα του χώρου

Το βρεφικό δωμάτιο δεν θέλετε να είναι όμορφο αλλά και λειτουργικό. Είναι σημαντικό να μπορείτε να κινήστε άνετα μέσα στο δωμάτιο και σκεφτείτε εάν θέλετε να αφήσετε κάποιον χώρο κενό για να μπορεί να παίζει το μωρό όταν λίγο μεγαλώσει.

#4 Τα χρώματα

Φυσικά θα επιλέξετε το χρώμα που σας αρέσει, δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι το κάθε χρώμα έχει μία ξεχωριστή επίδραση στη διάθεση και την ψυχολογία.

#5 Το θέμα διακόσμησης

Εάν το θέλετε, η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου μπορεί να έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα διακόσμησης και σε αυτήν την περίπτωση αναδεικνύεται από τις ταπετσαρίες, και τα διάφορα διακοσμητικά. Οι επιλογές σας είναι πολλές και αρκετές από αυτές είναι κατάλληλες για αγόρια και κορίτσια, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα «φύση».

Διακόσμηση βρεφικού δωματίου με θέμα τη φύση

Πολλοί είναι οι γονείς που επιλέγουν το συγκεκριμένο θέμα για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου και οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά το χρώμα που κυριαρχεί είναι το πράσινο, ένα χρώμα συνδεδεμένο με την ηρεμία και τη γαλήνη. Επίσης, η ταπετσαρία και τα διακοσμητικά που παραπέμπουν σε φυσικά τοπία προκαλούν μία αίσθηση χαλάρωσης και ασυναίσθητα κάνουν ντο παιδί να εξοικειωθεί με τη περιβάλλον από τη μικρή του ακόμα ηλικία.

Πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο με θέμα τη φύση;

Δείτε μερικές ιδέες που βρήκαμε στο Instagram στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved