Μικρό καθιστικό: Έξυπνα tips για να το αναδείξετε και να το διακοσμήσετε

Μικρό καθιστικό: Έξυπνα tips για να το αναδείξετε και να το διακοσμήσετε
Instagram @ smalllivingroom

Το σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάτε τον περισσότερο χρόνο. Θέλετε λοιπόν να είναι άνετο, λειτουργικό, χουχουλιάρικο.

Για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικογένειάς σας δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, αρκεί η σωστή επιλογή επίπλων, η διάταξή τους και φυσικά η διακόσμηση του καθιστικού.

Πώς μπορεί το μικρό καθιστικό σας να είναι όμορφο και άνετο

Μην το υπερφορτώνετε

Αποφύγετε τα τραπεζάκια, τα μαξιλάρια στο πάτωμα, τα σκαμπό και τα πολλά διακοσμητικά καθώς δείχνουν το καθιστικά ασφυκτικά γεμάτο. Επιλέξτε ένα πρωτότυπο φωτιστικό δαπέδου, ένα τραπέζι σαλονιού που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας αλλά δεν πιάνει όλο το χώρο και φυσικά έναν καναπέ (γωνιακό ή διθέσιο).

Ανοιχτόχρωμες κουρτίνες

Οι σκουρόχρωμες κουρτίνες δημιουργούν μια μουντή ατμόσφαιρα στο σαλόνι και δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι πιο μικρό από την πραγματικότητα. Επιλέξτε λοιπόν κουρτίνες σε ανοιχτά χρώματα που δεν εμποδίζουν το φως να φωτίσει το χώρο.


https://www.instagram.com/p/CSr2t0ch-zC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χαλιά

Τα χαλιά μπορούν να δώσουν χρώμα στο καθιστικό και να τον κάνουν πιο εντυπωσιακό. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα, παρότι είναι πιο πρακτικά γιατί δεν φαίνεται η βρωμιά, καθώς δείχνουν τον χώρο πιο μικρό.

Έξυπνος φωτισμός

Σποτάκια στους τοίχους ή κρυφοί φωτισμοί, προσδίδουν ζεστασιά στο καθιστικό και το κάνουν πιο ατμοσφαιρικό.

Πολυθρόνες

Εάν δεν έχετε χώρο για καναπέ επιλέξτε δύο άνετες πολυθρόνες. Εφόσον το καθιστικό διαθέτει τοποθετήστε τις κοντά σε αυτό τοποθετώντας ένα μικρό τραπεζάκι ανάμεσα.


https://www.instagram.com/p/CSR_yFvhqJ8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χρώματα

Η επιλογή χρωμάτων στους τοίχους αλλά και γενικότερα στα έπιπλα έχει μεγάλη επίδραση όχι μόνο στην ψυχολογία σας αλλά και στο πώς δείχνει ο χώρος. Τα φωτεινά και ζεστά χρώματα, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το καθιστικό είναι μεγαλύτερο. Επιλέξτε το κρεμ, το μπεζ, το λευκό - γκρι.

Καθρέφτες

Ο καθρέφτης δίνει βάθος και προοπτική στο χώρο. Τοποθετήστε λοιπόν σε μια πλευρά του τοίχου καθρέφτες σε διάφορα μεγέθη ή δημιουργώντας συγκεκριμένα μοτίβο με μεγάλα κομμάτια.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αρκετές ιδέες διακόσμησης μικρών καθιστικών και να εμπνευστείτε για το δικό σας χώρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved