Μικρό σαλόνι: Τι χρώματα να επιλέξετε - Πώς να το διακοσμήσετε (vid)

Ιδέες και λύσεις για το μικρό σας καθιστικό.

Μικρό σαλόνι: Τι χρώματα να επιλέξετε - Πώς να το διακοσμήσετε (vid)
instagram@smalllivingroom

Το καθιστικό είναι ο χώρος του σπιτιού στον οποίο περνάτε τις περισσότερες ώρες.Επομένως θέλετε να είναι άνετος, λειτουργικός, όμορφος και ευρύχωρος.

Τι γίνεται όμως, όταν το σαλόνι σας είναι μικρό; Πώς μπορεί να δείχνει μεγαλύτερο κι όχι ασφυκτικά γεμάτο;

Πραγματικά υπάρχουν πολλές ιδέες που θα σας βοηθήσουν με έναν καλύτερο σχεδιασμό ή με έξυπνες επιλογές να εξοικονομήσετε χώρο και παράλληλα το καθιστικό σας να είναι όμορφο.

Από τους ευκολότερους τρόπους να δείχνει μεγαλύτερο είναι η σωστή επιλογή χρωμάτων. Αν το δάπεδό σας είναι ξύλινο, θα μπορούσατε να επιλέξετε μια κοντινή απόχρωση ( εκτός αν είναι στο χρώμα καρυδιάς), για τους τοίχους κι έτσι θα φαίνονται ψηλότεροι.

Αυτό το τέχνασμα θα αποτρέψει τον διαχωρισμό τοίχου - δαπέδου, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να δείχνει ψηλότερο και επομένως μεγαλύτερο.Τα ζεστά χρώματα σε αντίθεση με τα σκούρα, λειτουργούν χαλαρωτικά. Σας ξεκουράζουν χωρίς να δείχνουν το χώρο ασφυκτικά μικρό.

Καθρέφτες

Μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου προσθέτοντας απλά περισσότερους καθρέφτες. Ακόμα καλύτερα, επιλέξτε έναν καθρέφτη μεγάλου μεγέθους που καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο. Πέφτοντας το φως στον καθρέφτη, είναι σαν να διπλασιάζεται ο χώρος.

Περσίδες αντί για κουρτίνες

Οι κουρτίνες που κρέμονται και από τις δύο πλευρές καλύπτουν χώρο. Αντικαθιστώντας τες με περσίδες, το καθιστικό φαίνεται ψηλότερο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε κι άλλες ιδέες για το μικρό σας καθιστικό.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved