Παιδικό δωμάτιο: Διακοσμήστε το με ουράνια τόξα

  • Το φαινόμενο του ουράνιου τόξου
  • Ουράνιο τόξο στο παιδικό δωμάτιο
Παιδικό δωμάτιο: Διακοσμήστε το με ουράνια τόξα
instagram @athomewithrainbows

Το ουράνιο τόξο, με τα πολύχρωμα χρώματα, γοητεύει τα παιδιά ενώ είναι από πρώτα σχέδια στις ζωγραφιές τους.

Αν και τα ουράνια τόξα εμφανίζουν μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, τα πιο ευδιάκριτα είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το μπλε, δηλαδή τα βασικά χρώματα και το ιώδες , το πράσινο, το βιολετί και το πορτοκαλί, και το ροζ. Το ουράνιο τόξο στην πραγματικότητα είναι συνεχές φάσμα και εμφανίζονται και όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις των παραπάνω χρωμάτων.

Εμφάνιση ουράνιου τόξου

Το φαινόμενο εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σε σταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης και αποτελεί ένα παράδειγμα διάθλασης, μετά από ανάκλαση. Το κάθε χρώμα (δηλαδή κάθε μήκος κύματος) διαθλάται υπό διαφορετική γωνία μέσα στα σταγονίδια (που δρουν σαν μικρά πρίσματα), παθαίνει διαφορετική εκτροπή κι έτσι το ορατό λευκό φως αναλύεται στα διάφορα χρώματα που το συνθέτουν, δηλαδή στο φάσμα του. Έτσι , όπως αναφέρει η el.wikipedia.org εμφανίζεται το φάσμα του ηλιακού φωτός ως ένα πολύχρωμο τόξο, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στην εξωτερική του πλευρά, και το ιώδες στην εσωτερική. Η διαφορετικότητα της γωνίας του κάθε μήκους κύματος (χρώματος) και του σχήματος των σταγονιδίων εξηγεί και το τοξοειδές σχήμα του φαινομένου και όχι κάποιο άλλο.Για να γίνει αντιληπτό το ουράνιο τόξο από παρατηρητή θα πρέπει να έχει στραμμένα τα νώτα του στον Ήλιο

Ουράνιο τόξο στο παιδικό δωμάτιο

Λόγω των όμορφων χρωμάτων πολλοί γονείς επιλέγουν το ουράνιο τόξο ως θέμα για το παιδικό δωμάτιο. Μεταξύ αυτών η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης οι οποίοι σχεδίασαν μόνοι τους ένα ουράνιο τόξο στο δωμάτιο των διδύμων, λίγο πριν τοποθετήσουν τα έπιπλα. Μάλιστα το ζευγάρι είχε ανεβάσει και σχετικό βίντεο.


https://www.instagram.com/p/CPdu2WNHCEW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν κι εσείς θέλετε να βάλετε λίγο χρώμα στο δωμάτιο του παιδιού σας, επιλέξτε το ουράνιο τόξο. Σχεδιάστε το στον τοίχο ή επιλέξτε όμορφα διακοσμητικά.


https://www.instagram.com/p/CQZSRDbsj5I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Για περισσότερες ιδέες δείτε τη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved