Το δωμάτιο του νηπίου με βάση το μοντεσσοριανό σύστημα (vid&pics)

Η μέθοδος Μοντεσσόρι είναι πολύ δημοφιλής και έχει υποστηρικτές σε όλον τον κόσμο. 

Το δωμάτιο του νηπίου με βάση το μοντεσσοριανό σύστημα (vid&pics)

Η Μαρία Μοντεσσόρι, η εκπαιδευτικός που ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας με παιδιά με ειδικές ανάγκες, έχει αφήσει το στίγμα της στον παιδαγωγικό τομέα και είναι η πρώτη που μίλησε για τη σημασία της δημιουργικότητας και της ανεξαρτησίας των παιδιών.

Σύμφωνα με τη μέθοδο Μοντεσσόρι, το παιδικό δωμάτιο, ο χώρος δηλαδή που το παιδί περνάει αρκετό από τον χρόνο της ημέρας του, παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του:

"Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι ένας χώρος όπου όλα τα αντικείμενα θα είναι στα μέτρα του παιδιού για να μπορεί να χρησιμοποιήσει από μόνο του τα πάντα. Ακόμη και το κρεβάτι του δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό από το ίδιο το παιδί. Το μέγεθος των αντικειμένων όπως και η χρηστικότητά τους είναι πολύ σημαντικά. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί, θα μάθει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις για οτιδήποτε θέλει και να είναι ανεξάρτητο."

Εάν θέλετε και εσείς να φτιάξετε ένα δωμάτιο το οποίο θα είναι σύμφωνο με το μοντεσσοριανό σύστημα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα που βλέπετε στην gallery που ακολουθεί.

Μέχρι στιγμής, αρκετοί γονείς έχουν επιλέξει τη μοντεσσοριανή διακόσμηση. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μία μαμά έφτιαξε ενα μοντεσσαριανό παιδικό δωμάτιο για τον γιο της:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved