Διακόσμηση παιδικού δωματίου με βάση το Μοντεσσοριανό σύστημα (vid)

Η Εύα Τοπαλίδου, στην εκπομπή «Το πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά, μας δείχνει πως με βάση το Μοντεσσοριανό σύστημα μπορείτε με πέντε βήματα να διαμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο.

Διακόσμηση παιδικού δωματίου με βάση το Μοντεσσοριανό σύστημα (vid)

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του δωματίου του μωρού μας μπορούμε να αρχίσουμε να αγοράζουμε πολλά αξεσουάρ που νομίζουμε ότι θα το κάνει να αισθάνεται άνετα στο νέο του περιβάλλον. Αλλά μερικές φορές, αυτό που οι γονείς θεωρούν άνετο δεν είναι πραγματικά άνετο ή σωστό για ένα παιδί.

Η μέθοδος του εκπαιδευτικού συστήματος Montessori για τη διακόσμηση του δωματίου ενός παιδιού στόχο έχει την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του σε ένα μοναδικό και ασφαλές περιβάλλον.

Η Maria Montessori ήταν Ιταλίδα δασκάλα και παιδαγωγός, γνωστή για τις θεωρίες που ανέπτυξε σχετικά με την παιδαγωγική και τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης που φέρει το όνομά της, το μοντεσσοριανό παιδαγωγικό σύστημα, ή «μοντεσσοριανή μέθοδος». Η μέθοδος της Montessori ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της και εξακολουθεί να εφαρμόζεται ακόμα και σήμερα σε αρκετά σχολεία, τα επονομαζόμενα «μοντεσσοριανά σχολεία» ή «μοντεσσοριανές σχολές»

Η μέθοδος Montessori για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου

Καθώς κάθε παιδί έχει διαφορετικές ικανότητες η βάση της μεθόδου Montessori είναι να επιτρέψει σε κάθε παιδί να πειραματιστεί με αυτές τις ικανότητες. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος είναι ότι τα παιδιά έχουν μια έμφυτη επιθυμία να μάθουν και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Η εξερεύνηση είναι ένας από τους κύριους στόχους της εκπαίδευσης Montessori και ποιο καλύτερο μέρος για να γίνει αυτό από ό, τι στο ίδιο το δωμάτιο του παιδιού. Με τη μέθοδο Montessori, όλοι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μέσω ειδικής διακόσμησης. Βασικό στοιχείο στη μέθοδο Montessori αποτελεί το κρεβάτι στο πάτωμα ενώ μεγάλη σημασία δίνει στα παλ χρώματα, τον σωστό φωτισμό και τον εξαερισμό του δωματίου.

Δείτε το video και μάθετε όλα τα μυστικά της μεθόδου Montessori για να διακοσμήσετε και εσείς το παιδικό δωμάτιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved