Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού: Όμορφες ιδέες για να το ανανεώσετε (pics)

Τα γήινα χρώματα κυριαρχούν αυτή την εποχή.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού: Όμορφες ιδέες για να το ανανεώσετε (pics)

Προφανώς και δεν είναι εφικτό να αλλάζετε κάθε εποχή τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Όμως, με την προσθήκη κάποιων αντικειμένων σε χρώματα του φθινοπώρου μπορείτε να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Την εποχή αυτή, που για ορισμένους είναι λίγο μελαγχολική, οι γήινες αποχρώσεις όπως πορτοκαλί, μπεζ, καφέ, κίτρινο, βαθύ πράσινο, έχουν την τιμητική τους.

Ξεκινήστε από τα διακοσμητικά βάζα του σπιτιού. Μια βόλτα στη φύση είναι αρκετή για να βρείτε αποξηραμένα κλαδιά ή λουλούδια εποχής που θα δώσουν μια νότα φθινοπώρου στο σπίτι σας.


https://www.instagram.com/p/CGBoJ_SHNh-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα ριχτάρια και τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι η επόμενη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε και σχετικά οικονομική. Επιλέξτε χρώματα ζεστά σε φθινοπωρινούς τόνους, που θα δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι ( ήδη το βράδυ κάνει ψύχρα).

Επίσης, αν σας αρέσει το πορτοκαλί μη διστάσετε να το επιλέξετε ακόμα και για να βάψετε έναν τοίχο του σπιτιού.

Όπως αναφέρει η Karen Haller στο βιβλίο της «Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων», εκδόσεις Διόπτρα, το πορτοκαλί είναι σκανταλιάρικο με την καλή έννοια και είναι το χρώμα που προκαλεί κοινωνική αλληλεπίδραση και φιλική συζήτηση.Είναι επίσης το χρώμα που εκφράζει αφθονία.

Οι αποχρώσεις του πορτοκαλί


https://www.instagram.com/p/CGPUQS2BTWv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μερικοί από τους πιο ζεστούς τόνους του πορτοκαλί είναι το ροδακινί, το βερμίλιον, της κολοκύθας, το σομόν, το βερικοκί και το καμένο πορτοκαλί. Ένα ψυχρό πορτοκαλί είναι το περσικό πορτοκαλί.Οι ψυχολογικές ιδιότητες που εκφράζονται εξαρτώνται από την ένταση του χρώματος. Το αίσθημα που βιώνει κανείς όταν κοιτάζει ένα έντονο, φωτεινό πορτοκαλί είναι διαφορετικό από αυτό που νιώθει μπροστά σε ένα πιο απαλό πορτοκαλί.Επειδή οι απαλοί τόνοι του πορτοκαλί πολλές φορές περιέχου μια μικρή ποσότητα ροζ, εκφράζουν επίσης τον ρομαντισμό.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί φθινοπωρινές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Φωτογραφίες: Instagram@#autumndecorations
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved