Παιδικό δωμάτιο: Έξυπνες ιδέες διακόσμησης για εξοικονόμηση χώρου (vid)

'Επιπλα για το παιδικό δωμάτιο που θα απελευθερώνουν χώρο.

Παιδικό δωμάτιο: Έξυπνες ιδέες διακόσμησης για εξοικονόμηση χώρου (vid)

Αν το δωμάτιο του παιδιού είναι μικρό ή κοινό για τα αδέλφια, σίγουρα θα αναζητάτε λύσεις ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.

Υπάρχουν αρκετές έξυπνες λύσεις που αφορούν στην επιλογή των κατάλληλων επίπλων και στη σωστή αξιοποίηση των τοίχων.

Κρεβάτι

Από τις πιο πρακτικές επιλογές είναι να επιλέξετε κρεβάτι που δεν εφάπτεται στο πάτωμα για να αξιοποιήσετε το χώρο ακριβώς από κάτω. Μπορείτε να αποθηκεύετε τα παιχνίδια, τα βιβλία ακόμα και τα ρούχα του παιδιού.

Πλαίσιο γύρω από το κρεβάτι

Πολλά κρεβάτια πωλούνται με ενσωματωμένες κατασκευές στο πλάι που μπορεί να είναι ραφιέρα, μεταλλική βιβλιοθήκη, γραφείο, ή γενικοί χώροι αποθήκευσης.
Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε μόνο το κρεβάτι και στην πορεία -και ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες των παιδιών- να κάνετε ορισμένες προσθήκες. Με αυτό τον τρόπο και χώρο θα εξοικονομήσετε και δεν θα έχετε διάσπαρτα έπιπλα.

Τοίχοι

Εξίσου σημαντικό είναι να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο μπορείτε τους τοίχους του δωματίου. Ράφια, ντουλάπια, πτυσσόμενα γραφειάκια θα ελευθερώσουν χώρο από το πάτωμα και θα βοηθήσουν στην κίνηση των παιδιών μέσα στο δωμάτιο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα πάρετε ιδέες για το πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο ώστε το παιδί να έχει χώρο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved