Εγκυμοσύνη & υγιεινή τροφίμων: Οι μικρές αλλαγές στις συνήθειές σας που πρέπει να κάνετε αυτή την περίοδο
Ο κορονοϊός εδώ και δύο μήνες μας έχει χτυπήσει την πόρτα και όλοι είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε ό,τι έχει να κάνει με το σχολαστικό καθάρισμα όχι μόνο των χεριών και όλων των επιφανειών στο σπίτι αλλά και το σχολαστικό καθάρισμα των τροφίμων που αγοράζουμε.
Αν μάλιστα, μια γυναίκα είναι έγκυος θα πρέπει να είναι λίγο περισσότερο προσεκτική απ' όλους τους υπόλοιπους γύρω της.
Μία εγκυμονούσα θα πρέπει αν μάθει να καθαρίζει, να ετοιμάζει, να μαγειρεύει και να φυλάει τα τρόφιμα σωστά για να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο όχι μόνο να κολλήσει κορονοϊό αλλά και να πάθει κάποια δηλητηρίαση.
Η υγιεινή των τροφίμων στην εγκυμοσύνη είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Γι' αυτό λοιπόν ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να είστε ασφαλής.
Συχνό πλύσιμο χεριών: Πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά με σαπούνι και νερό, κυρίως πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρασκευή του φαγητού.
Πλένετε τα φρούτα σας: Πριν αποθηκεύσετε τα φρούτα σας ξεπλύντε τα όλα με καθαρό νερό και κάθε φορά πριν καταναλώσετε ένα από αυτά πλύντε τα ξανά
Πλένετε τις έτοιμες σαλάτες: Αν και οι έτοιμες σαλάτες είναι ασφαλείς, καλό είναι να τις ξαναπλένετε για να απομακρύνετε τυχόν ίχνη οποιουδήποτε μικροβίου, βακτηρίου ή ιού.
Μαχαιροπίρουνα και άλλα κουζινικά καθαρά: Πλένετε ο,τιδήποτε έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα που πρόκειται να καταναλώσετε.
Υγιεινή του ξύλου κοπής: Χρησιμοποιείτε διαφορετικές επιφάνειες κοπής κάθε φορά που κόβετε ένα τρόφιμο. Μην ξεχνάτε να τις πλένετε σχολαστικά και με ζεστό νερό και σαπούνι.
Φαγητό έξω: Προφανώς είναι αδύνατον να ελέγχετε την προετοιμασία, το μαγείρεμα και τη φύλαξη στα εστιατόρια. Έχετε πάντα στην τσάντα σας αντισηπτικά μαντηλάκια και μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τα χέρια σας. Αποφύγετε τις σαλάτες, τη μαγιονέζα και τα ωμά λαχανικά. Προτιμήστε το καλοψημένο κρέας.