Εγκυμοσύνη και διατροφή: Δέκα τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (pics)

Μετράτε αντίστροφα για τον ερχομό του μωρού σας; Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε από την καθημερινή σας διατροφή.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Δέκα τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (pics)

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μία ιδιαίτερη και ευαίσθητη περίοδος για κάθε γυναίκα. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι αναγκαία ώστε τόσο η μαμά, όσο και το έμβρυο να προσλαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Οι μέλλουσες μαμάδες πρέπει να δώσουν έμφαση στην καθημερινή τους διατροφή, προτιμώντας τροφές ωφέλιμες για τις ίδιες και το μωρό τους και αποφεύγοντας άλλες που θεωρούνται πιο επιβλαβής και την κατάστασή τους. Ποιες είναι οι τροφές αυτές;

Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο
Τα ψάρια είναι μία από τις πιο ωφέλιμες τροφές. Ωστόσο ορισμένα θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία, ιδιαίτερα για τις έγκυες. Τα ψάρια αυτά είναι όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο ο οποίος βρίσκεται σε μολυσμένα νερά. Τέτοια ψάρια είναι το γατόψαρο, ο μακρυπτέρυγος τόνος, το χέλι, το σκουμπρί και άλλα.

Ωμά ψάρια και κρέατα
Τα ωμά ψάρια και κρέατα είναι επικίνδυνα για την υγεία της μέλλουσας μαμάς, καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης με επικίνδυνα βακτήρια όπως τα κολοβακτηριοειδή.

Μη παστεριωμένα αλλαντικά
Τα αλλαντικά που παράγονται από ωμά, μη παστεριωμένα κρεατικά ενδέχεται να είναι μολυσμένα με το βακτήριο λιστέρια. Αυτού του είδους οι δηλητηριάσεις είναι αρκετά σπάνιες, αλλά καλό είναι να μην πάρετε αυτό το ρίσκο.

Δείτε ακόμα περισσότερες τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε την περίοδο της εγκυμοσύνης, στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved