Pica - Η πιο παράξενη λιγούρα που έχει μια έγκυος

Κι όμως κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, υπάρχουν και περίεργες λιγούρες!

Pica - Η πιο παράξενη λιγούρα που έχει μια έγκυος

Κατά την περίοδο μιας εγκυμοσύνης μια γυναίκα λαχταρά τα πιο απίστευτα γλυκά και αλμυρά ή τους πιο περίεργους συνδυασμούς όπως για παράδειγμα αντζούγιες με παγωτό, φρυγανιές με μαρμελάδα και σαλάμι αέρος ή αγγουράκια τουρσί με σοκολάτα.

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται περίεργα, περιμένετε να ακούσετε για τις περίεργες λιγούρες που ενδέχεται να έχουν κάποιες έγκυοι.

«Λιγουρεύομαι σαπούνι, κιμωλία και οδοντόκρεμα...»

pica perierges ligoures

Μερικές έγκυοι εκδηλώνουν μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση, που ονομάζεται pica, κατά την οποία νιώθουν την ανάγκη να καταναλώσουν ουσίες όπως ο πάγος, το κάρβουνο, ο άργιλος (η λάσπη), η κιμωλία, η οδοντόπαστα ή τα καμένα σπίρτα.

Έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες προκειμένου να ερμηνευτεί η παράξενη αυτή συνήθεια, καμία όμως δεν έχει γίνει ευρέως αποδεκτή.

Μια θεωρία λέει πως μερικές έγκυοι τρώνε μη βρώσιμες ουσίες (ουσίες που δεν αποτελούν τροφές) γιατί επιχειρούν υποσυνείδητα να καλύψουν κάποιες ελλείψεις του οργανισμού τους σε ορισμένες ουσίες.

Άλλες θεωρίες συνδέουν την pica με την έλλειψη σιδήρου, αν και οι ουσίες που επιθυμούν οι γυναίκες δεν περιέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου. αυτό που είναι γνωστό, πάντως, είναι πως η pica σχετίζεται με την παρεμπόδιση της απορρόφησης απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων από τις τροφές.

Σε περίπτωση λοιπόν που νιώθετε παράξενες επιθυμίες, συζητήστε το με τον γιατρό σας.

πηγή πληροφοριών: Η βίβλος της Εγκυμοσύνης από τις εκδόσεις Ψυχογιός

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved