Άσκηση και εγκυμοσύνη: Απολαύστε το κολύμπι

Η καλύτερη άσκηση στην εγκυμοσύνη θεωρείται το κολύμπι για αυτό εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι!

Άσκηση και εγκυμοσύνη: Απολαύστε το κολύμπι

Η κολύμβηση θεωρείται η καλύτερη άσκηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς η άσκηση μέσα στο νερό σας βοηθάει να μείνετε σε φόρμα, μειώνει την κούραση του σώματος και σας φτιάχνει την διάθεση.

Ένα από τα θετικά της κολύμβησης είναι ότι δεν ασκείται πίεση στο σώμα όπως γίνεται με άλλα είδη άσκησης. Επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η έγκυος ζεσταίνεται πάρα πολύ, η κολύμβηση ανακουφίζει, δροσίζει και αναζωογονεί το σώμα.

Αν ήσασταν δραστήρια προ εγκυμοσύνης, είτε σε κολύμπι είτε σε κάποια άλλη αθλητική δραστηριότητα δεν χρειάζεται να αλλάξετε το πρόγραμμά σας. Αν όμως δεν κάνατε κάποιου είδους άσκηση πριν, τότε δεν πρέπει με το που μπείτε στη θάλασσα να αρχίσετε κατευθείαν τις ασκήσεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά αλλά μετά από λίγο βγείτε έξω να χαλαρώσετε.

askisi kai egkimosini 2

Όμως, προσοχή, πριν να ξεκινήσετε πρώτα μιλήστε με τον γιατρό σας. Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να κολυμπήσουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά καλύτερα να είστε σίγουρη 100%.

Το καλό με την κολύμβηση και το νερό είναι ότι δεν αισθάνεσαι το βάρος του σώματος ιδιαίτερα όταν είστε σε μια προχωρημένη εγκυμοσύνη. Μπορεί να γυμνάσει τους μύες των χεριών και των ποδιών ταυτόχρονα ενώ πολύ ανακουφιστικό. Μια πολύ ωραία ιδέα αν δεν θέλετε να κολυμπήσετε για πολύ ώρα είναι να πάρετε μια παιδική σανίδα ή ένα αφρολέξ μακαρόνι και να κουνάτε μόνο τα πόδια σας.

Μπορείτε να κολυμπήσετε ύπτιο και μόλις κουραστείτε να ξαπλώσετε και να αφεθείτε για λίγο πάνω στο νερό.

Αν έχετε και άλλο παιδάκι παίξτε μαζί του μέσα στο νερό ή πάρτε το αγκαλιά μια και το βάρος μέσα στο νερό δεν υφίσταται. Βγείτε να ξεκουραστείτε και όταν θέλετε πάλι να δροσιστείτε επαναλάβετε το ίδιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved