"Πότε θα νιώσω το μωρό;" Οι κινήσεις του εμβρύου ανα εβδομάδα κύησης σε ένα μοναδικό βίντεο (vid)

Πότε θα "νιώσετε" το μωρό και πώς μεταβάλλονται οι κινήσεις του εμβρύου στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; 

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά συναισθήματα την περίοδο της εγυμοσύνης είναι όταν θα νιώσετε το μωρό σας να κλωτσάει για πρώτη φορά. Είναι ένα συναίσθημα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ και είναι ίσως η πρώτη επικοινωνία με το μωρό σας.

Πότε θα νιώσω το μωρό μου να κλωτσάει;

Ήδη από το τέλος του πρώτου τριμήνου, πολλά όργανα του μωρού σας θα έχουν αναπτυχθεί. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι το μωρό μπορεί να κινηθεί από την 8η με 9η εβδομάδα κύησης, αλλά ίσως μία τέτοια κίνηση να μη γίνει αντιληπτή ούτε καν από εσάς.

Στο δεύτερο τρίμηνο το έμβρυο είναι αρκετά πιο κινητικό. Κουνάει το κεφαλάκι του, τα χέρια και τα πόδια του και με βεβαιότητα τους μήνες αυτό θα νώθετε τις κινήσεις του.

Όσο πλησιάζετε στον τοκετό, το μωρό σας έχει θα έχει αναπτυχθεί σχεδόν ολοκληρωτικά και γίνεται ακόμα πιο ενεργό και κινητικό. Το τελευταίο τρίμηνο λειτουργούν και οι αισθήσεις του και μπορεί να αντιληφθεί τα ερεθίσματα από το περιβάλλον έξω από τη μήτρα. Πλέον το μωρό σας θα κλωτσάει πολύ περισσότερο και σε κάθε κλωτσιά, το χεράκι ή το ποδαράκι του θα διαγράφεται στην κοιλιά σας.

Πότε θα νιώσει το μωρό ο μπαμπάς;

Ο dad-to-be θα πρέπει να κάνει λίγο περισσότερη υπομονή. Από την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης όμως περίπου, θα μπορεί και αυτός να βάζει τα χέρια του στην κοιλιά σας και να νιώθει το μωρό να κινείται!

Πόσο συχνά πρέπει να "νιώθετε" το έμβρυο;

Όσο πλησιάζετε στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης σας και στον τοκετό, οι κλωτσιές του μωρού θα γίνονται ολοένα πιο συχνές και έντονες. Το πόσο συχνές ή έντονες θα είναι όμως, εξαρτάται από το ίδιο το έμβρυο. Άλλα μωράκια είναι πιο κινητικά την ημέρα και το βράδυ ξεκουράζονται, ενω άλλα κινουνται περισσότερο το βράδυ.

Για να έχετε και μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κίνησης του μωρού καθ' όλη τη διάρκεια της κύσησης, δείτε ακριβώς τι να περιμένετε ανά εβδομάδα κύησης στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved