Πότε θα νιώσετε το μωρό να κλωτσάει για πρώτη φορά;

Πότε κλωτσάει το μωρό για πρώτη φορά;

Πότε θα νιώσετε το μωρό να κλωτσάει για πρώτη φορά;

Μία απορία που έχουν οι περισσότερες (αν όχι όλες) γυναίκες όταν μαθαίνουν ότι περιμένουν παιδί, είναι πότε το μωρό θα κλωτσήσει. Και είναι μία φυσιολογική κι εύλογη προσδοκία μίας μέλλουσας μαμάς. Άλλωστε, οι κινήσεις του εμβρύου βοηθούν σημαντικά στο δέσιμο της μαμάς με το μωρό, αλλά και στο να αισθάνεται και η ίδια τι συμβαίνει στο σώμα της και ότι το εκείνο μεγαλώνει.

Πότε, λοιπόν, θα ακούσει η έγκυος το μωρό; Και θα νιώσει την πρώτη φορά που θα κλωτσήσει; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται την πρώτη εμβρυϊκή κίνηση, πριν από την 21η εβδομάδα της κύησης. Σε μια πρώτη εγκυμοσύνη, αυτό μπορεί να συμβεί περίπου στις 18-21 εβδομάδες κύησης, ενώ στις επόμενες εγκυμοσύνες μπορεί να συμβεί νωρίτερα, περίπου στην 15η με 17η εβδομάδα της κύησης.

Η πρόωρη εμβρυϊκή κίνηση γίνεται περισσότερο αισθητή, στις στιγμές ηρεμίας, όπως είναι η χαλάρωση στο κρεβάτι ή ο ύπνος, κυρίως τις βραδινές ώρες. Επίσης, μπορεί να την αισθανθεί μετά από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, συνήθως γλυκών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved