Πώς να διαχειριστείτε τις λιγούρες σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όταν ανακοινώνουμε την εγκυμοσύνη μας,ακούμε τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας να λένε: «Τώρα πια θα τρώς για δύο!».

Αυτό είναι φυσιολογικό να συμβεί, να έχετε μεγαλύτερη όρεξη δηλαδή, επειδή οι ανάγκες σας σε ενέργεια αυξάνονται και μάλιστα κάθε τρίμηνο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη ποιότητα και ποσότητα τροφής που θα καταναλώνεται για να διαχειριστείτε έτσι καλύτερα την επιθυμία σας για φαγητό κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών.

Εάν διατηρήσετε το ίδιο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας όπως πριν από την εγκυμοσύνη, οι ενεργειακές σας ανάγκες γενικά αυξάνονται κατά 100 kcal κατά το πρώτο τρίμηνο, κατά 350 kcal κατά τη διάρκεια του δεύτερου και 450 kcals, συνολικά, στο τρίτο τρίμηνο.
Είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη αύξησης της ενέργειας με πιο ουσιαστικά σνακ ή κάπως μεγαλύτερα γεύματα. Ωστόσο, μερικές γυναίκες εμφανίζουν πρώιμο κορεσμό και συμπιεσμένο στομάχι ειδικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, οπότε είναι καλύτερο να «εξαπλωθούν» τα γεύματα και τα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποφευχθεί η κατανάλωση τους πριν ή κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Πολλές γυναίκες έχουν συγκεκριμένες επιθυμίες, για όξινα τρόφιμα όπως τουρσί, εσπεριδοειδή και σταφύλια, ή για γλυκά ή αλμυρά τρόφιμα όπως παγωτό, σοκολάτα ή τσιπς. Λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα δεν χρειάζεται να εξαλειφθούν από τη διατροφή σας, αλλά να τα τρώτε σε λογικές ποσότητες. Δεν θα πρέπει να υποκαταστήσουν άλλα, πιο υγιεινά τρόφιμα!

Εδώ είναι μερικές υγιείς εναλλακτικές λύσεις στις καθημερινές σας… λιγούρες:

Γλυκό
• Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας μετά από το γεύμα
• Φρούτα σε όλες τις μορφές τους. Προσθέστε τα στα γιαούρτια, τις πουτίγκες και τα muffins.
• Το γάλα σοκολάτας ή τα αρωματισμένα ποτά σόγιας είναι επίσης καλές επιλογές μετά από σωματική δραστηριότητα.
• Γάλα, κατεψυγμένα γιαούρτια και σορμπέ

Αλάτι
• Σόγια, σπόροι κολοκύθας, ηλιόσποροι κλπ.
• Πικάντικα ψητά μπιζέλια
• Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage
• Κέικ και κράκερ με ρύζι, φρυγανισμένο ψωμί με πέστο

Λίπος
• Πουρέ πατάτας - γλυκοπατάτας με λίγο βούτυρο, κρέμα ή τυρί για μια κρεμώδη υφή.
• Σπιτικές πατάτες τηγανητές. Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης εξαιρετικές.
• Πίτες και τορτίγες που συνοδεύονται από χούμους ή τυρί.
• Dips από γιαούρτι ή τυρί να χρησιμεύσουν ως σάλτσες για τις σαλάτες σας.

Πηγή: motherforlife

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved