Εγκυμοσύνη και διατροφή: Οφέλη από την κατανάλωση καρότων (vid)

Συμπεριλάβετε τα καρότα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Οφέλη από την κατανάλωση καρότων (vid)

Το καρότο δεν είναι μόνο γνωστό γιατί είναι η αγαπημένη τροφή του Bugs Bunny! Είναι κυρίως γνωστό για τη θρεπτική του αξία και τη νοστιμιά του. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καταναλώνοντας καρότα, είτε στη στερεή τους τροφή είτε σαν χυμό, δίνετε στο σώμα σας τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται και στο μωρό σας τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Μερικά από τα οφέλη της κατανάλωσης καρότου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι και τα εξής:

Το καρότο βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος καθώς αυτό γίνεται πιο ασθενές στην εγκυμοσύνη για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Τα υψηλά σάκχαρα στο αίμα μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία του μωρού σας κατά την εγκυμοσύνη. Τα καρότα βοηθούν να διατηρηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειωθούν οι κίνδυνοι διαβήτη.

Τα καρότα είναι πλούσια σε ασβέστιο και βοηθούν στην ανάπτυξη οστών και δοντιών στο μωρό σας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, A και ίνες που χρειάζεστε σε μεγάλες ποσότητες κατά την εγκυμοσύνη.

Οι χυμοί καρότου είναι πλούσιοι σε β-καροτένιο που δρα ως αντιοξειδωτικό και σας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Η βιταμίνη Α στους χυμούς καρότων βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Επιπλέον, η βιταμίνη Α προσθέτει ποιότητα στο μητρικό σας γάλα.

Η κατανάλωση χυμού καρότου τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μειώνει τις πιθανότητες ίκτερου στο μωρό σας.

Όταν επιλέγετε καρότα να θυμάστε πως αν τα θέλετε λίγο πιο γλυκά προτιμότερο είναι να επιλέγετε τα μικρότερα σε μήκος. Τα θρεπτικά τους συστατικά βρίσκονται κυρίως στη φλούδα τους οπότε προσπαθήστε να τα καταναλώνετε μαζί με αυτή αφού πρώτα φυσικά τα έχετε πλύνει πολύ καλά.

Καλό θα είναι η ημερήσια κατανάλωση καρότου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη σας να είναι προσαρμοσμένη στις προσωπικές σας ανάγκες και σε κάθε περίπτωση καλό είναι πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Εύκολος χυμός καρότου σε μπλέντερ

Τα καρότα μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά, βρασμένα, ψητά ή σε σαλάτες. Στο video που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξετε χυμό καρότου.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές καρότων σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίζα τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλιτζάνι πάγο

Φτιάξτε τον!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved