Δυσάρεστη αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς να την καταπολεμήσετε

Με σωστή στοματική υγιεινή και διατροφή.

Δυσάρεστη αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς να την καταπολεμήσετε

Η εγκυμοσύνη μπορεί κάποιες φορές να σας κάνει να νιώθετε λίγο άβολα. Μια από αυτές είναι και το να έχεις δυσάρεστη αναπνοή. Παρ’ όλο που το πρόβλημα είναι μάλλον συνηθισμένο, είτε έγκυος είτε όχι, απλά δεν μπορείτε να έχετε κακή αναπνοή, σωστά;

Η κακή αναπνοή προκαλείται από βακτήρια του στόματος τα οποία έρχονται σε επαφή με σωματίδια τροφίμων και η δράση αυτή παράγει θείο. Οι ενώσεις θείου οδηγούν σε κακή αναπνοή. Αν και η κακή αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αβλαβής, είναι η μια ενοχλητική κατάσταση.

Τι την προκαλεί

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν την κακή αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγκυνοσύνης:

Ορμονικές αλλαγές

Αφυδάτωση

Πρωινές ναυτίες

Έλλειψη ασβεστίου

Αλλαγές στον τρόπο ζωής / διατροφής

Η γενικότερη ιατρική σας κατάσταση

Αργή πέψη

Πώς να την αντιμετωπίσετε

Φροντίστε τη στοματική σας υγιεινή: Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Καθαρίστε με τον ίδιο τρόπο και τη γλώσσα σας, όπου μαζεύονται πολλά υπολείμματα τροφών. Αν είστε σε χώρο που δεν μπορείτε μασήστε μια τσίχλα.

Μην τρώτε φαγητά που μυρίζουν έντονα: Αποφύγετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Επίσης ο καφές και το τσάι μπορεί να την προκαλέσουν όποτε φροντίστε να πλένεται να δόντια σας μετά.

Προγραμματίστε τακτικά ραντεβού με τον οδοντίατρο: Για να αποκλείσετε τυχόν πιθανότητες τερηδόνας και φθοράς των δοντιών που μπορεί να την προκαλούν.
Φάτε φαγητά πλούσια σε ασβέστιο: Η έλλειψη ασβεστίου επηρεάζει την υγεία των δοντιών. Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να παίρνουν τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως το γάλα.

Πίνετε περισσότερο νερό: Βοηθάει στην ενυδάτωση του σώματος, απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα.

Βουρτσίστε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα και αλάτι: Το μίγμα αυτό είτε φυσικό είτε σε οδοντόκρεμα καταπολεμά τα βακτήρια του στόματος και εξουδετερώνει τα οξέα που μπορεί να προκαλέσουν κακή αναπνοή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved