Πρέπει πραγματικά να παρατήσεις τον καφέ στην εγκυμοσύνη;

Μπορεί μια εγκυμονούσα να πίνει τελικά καφέ στην εγκυμοσύνη ή όχι;

Πρέπει πραγματικά να παρατήσεις τον καφέ στην εγκυμοσύνη;

Κάποιες γυναίκες συνηθίζουν την αγαπημένη τους συνήθεια στην εγκυμοσύνη, ενώ κάποιες άλλες τον κόβουν και δεν πίνουν ούτε μια γουλιά. Τι είναι πιο σωστό όμως;

«Αχ! Μια κούπα με καφέ! Ζεστό, χαλαρωτικό, λίγο γάλα και ζάχαρη... Να τον απολαμβάνεις στον καναπέ σου χουλουλιασμένη το πρωί ενώ διαβάζεις ένα βιβλίο ή βλέποντας την αγαπημένη σου πρωινή εκπομπή!»

Ο καφές είναι απόλαυση, ειδικά για όλους εκείνους που λατρεύουν τον καφέ εδώ και χρόνια και δηλώνουν «εθισμένοι» στην πρωινή αυτή γουλιά!

Τι γίνεται όμως στην εγκυμοσύνη όμως βρε παιδιά; Μπορεί μια γυναίκα να συνεχίσει να ξυπνάει και να απολαμβάνει το πρωί το καφεδάκι της χουλουλιασμένη στον καναπέ ή θα βλάψει το μωρό και την ανάπτυξή του;

«Όχι, δεν χρειάζεται να παρατήσεις τελείως τον καφέ όταν είσαι έγκυος!», λέει η Dr. Danielle M. Barrow, γυναικολόγος-μαιευτήρας στο ProMedica στο Toledo. «Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) αναφέρει ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης (λιγότερο από 200mg την ημέρα) δεν φαίνεται να προκαλεί αποβολή ή πρόωρο τοκετό!».

Η Δρ Barrow προσθέτει, ότι η σχέση της καφεΐνης με τον περιορισμό της ανάπτυξης του εμβρύου, είναι ασαφής. Έτσι, μπορεί να είναι υπέρ σας το να μειώσετε λίγο την καφεΐνη στην εγκυμοσύνη. «Λόγω των συγκρουόμενων συμπερασμάτων από πολυάριθμες μελέτες, το March of Dimes αναφέρει ότι έως ότου γίνουν περισσότερες πειραματικές μελέτες, οι έγκυες θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg ημερησίως. Ένα μέσο φλιτζάνι καφέ έχει 100mg καφεΐνης».

Η ίδια για αυτό το λόγο προτείνει 1 έως 2 καφεϊνούχα ποτά την ημέρα κατά τη διάρκεια της κύησης, όμως επισημαίνει ότι αν υπήρξαν στο παρελθόν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της κύησης, «θα πρέπει να περιοριστεί η πρόσληψη καφεΐνης ειδικά το πρώτο τρίμηνο».

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved