Εγκυμοσύνη και καφές: Καφεΐνη κατά τη διάρκεια της κύησης

Πολλές είναι οι γυναίκες που αναρωτιούνται αν πρέπει να σταματήσουν ή όχι να πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη και καφές: Καφεΐνη κατά τη διάρκεια της κύησης

Αν είστε έγκυος, θα πρέπει από μόνη να σκεφτείτε να ελαττώσετε την καφεΐνη από τον οργανισμό σας. Όμως πόση καφεΐνη είναι αρκετή; Μετά από αρκετές δεκαετίες ερευνών, ακόμη δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη απάντηση για το πόση καφεΐνη πρέπει να καταναλώνει μια εγκυμονούσα κατά τη διάρκεια της κύησης.

Το American College of Obstetricians and Gynecologists συμβουλεύει τις γυναίκες ότι το όριο της καφεΐνης που πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά είναι λιγότερα από 200mg την ημέρα, κάτι που συνεπάγεται με 325ml καφέ.

KAFEINI STIN EGKIMOSINI 3

Ποιες είναι οι ανησυχίες για την κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όταν πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ, η καφεΐνη διασχίζει τον πλακούντα και εισέρχεται στο αμνιακό υγρό και το αίμα του μωρού σας. Ενώ το σώμα σας αρχίζει να μεταβολίζει και να ξεφορτώνεται την καφεΐνη, το σώμα του μωρού σας αναπτύσσεται και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί την καφεΐνη. Ως αποτέλεσμα, το μωρό σας εκτίθεται στις επιδράσεις της καφεΐνης για περισσότερη ώρα από ό, τι εσείς, σύμφωνα με το babycenter.com.

Οι ερευνητές συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να προσπαθούν να εντοπίσουν την ακριβή επίδραση της καφεΐνης στο μωρό σας και στην εγκυμοσύνη σας. Η ACOG λέει ότι μέχρι τώρα η ήπια πρόσληψη καφεΐνης (μικρότερη από 200 mg) δεν θεωρείται σημαντική αιτία αποβολής ή πρόωρης γέννησης. Μια μεγάλη μελέτη, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι μητέρες που κατανάλωναν περισσότερα από 300 mg καφεΐνης την ημέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά με χαμηλό σωματικό βάρος.

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να μειώσετε τον καφέ και το τσάι, είτε έχει καφεΐνη είτε όχι. Αυτά τα ποτά περιέχουν ενώσεις που δυσκολεύουν τον οργανισμό σας να απορροφήσει το σίδηρο.

KAFEINI STIN EGKIMOSINI 1

Ποιες τροφές και ποτά περιέχουν καφεΐνη;

  • Καφές
  • τσάι
  • αναψυκτικά
  • ενεργειακά ποτά
  • σοκολάτα
  • παγωτό με γεύση καφέ

Διαβάστε επίσης:

Εγκυμοσύνη και καφές: Τελικά απαγορεύεται ή όχι;

Καφές στην εγκυμοσύνη: Ντεκαφεϊνέ,κανονικός ή καθόλου;

Εγκυμοσύνη και καφές: Απαγορεύεται ή όχι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved