Δέκα σκέψεις που κάνει μία μαμά στη δεύτερη εγκυμοσύνη της

Όλα όσα σκέφτεται μία μαμά, όταν είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Δέκα σκέψεις που κάνει μία μαμά στη δεύτερη εγκυμοσύνη της

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική εμπειρία. Όταν τη βιώνεις για πρώτη φορά, βιώνεις μαζί και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι αυτά συναισθήματα που νιώθει μια έγκυος γυναίκα, δεν τα βιώνει και εκείνη που περιμένει το δεύτερο, τρίτο, το τέταρτο παιδί της.

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά. Αυτό που, μάλλον, δεν είναι διαφορετικό, είναι οι σκέψεις που κάνουν οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες στη δεύτερη εγκυμοσύνη τους. Έχοντας την εμπειρία της πρώτης φοράς και τι τους περιμένει, κάνουν και τις ανάλογες σκέψεις.

Δείτε παρακάτω 10 από τις σκέψεις που κάνει μία γυναίκα στη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

«Έχω όλα τα συναισθήματα με την πρώτη φορά» -Είπαμε, κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά!

«Τι θέλω να κάνω διαφορετικά;»- Έχοντας την εμπειρία της πρώτης εγκυμοσύνης ξέρεις τώρα πια, τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις.

«Είχα ξεχάσει πώς είναι αυτή η αίσθηση» - Αλλά αυτά τα απίστευτα συναισθήματα που βιώνεις σε μία εγκυμοσύνη, δεν ξεχνιούνται.

egkyos 1



«Έξοδα, έξοδα, έξοδα» - Τώρα, με δύο παιδιά ο οικογενειακός προϋπολογισμός αυξάνεται και δε μπορείς να μην το σκέφτεσαι.

«Θέλω να κοιμηθώ, αλλά δε μπορώ γιατί έχω ένα παιδί» - Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι, γι’ αυτό και αυτή τη σκέψη την κάνουν όλες οι έγκυες μαμάδες.

«Πώς θα αντέξω να μην παίρνω αγκαλιά το μεγάλο μου παιδί;»- Κυρίως, στους προχωρημένους μήνες, το να πάρεις αγκαλιά το μεγάλο σου παιδί, δεν παίζει. Και είναι μία σκέψη που κάνουν όλες οι έγκυες μαμάδες, ειδικά όταν τα παιδιά κάνει το παράπονό τους, που δεν τα παίρνουν αγκαλιά

«Δεν με νοιάζει, θα το πάρω αγκαλιά» - Αυτή τη σκέψη δεν κάνετε στο καπάκι; Και πολλές δεν καταφέρνουν να αντισταθούν και παίρνουν αγκαλιά το μεγάλο τους παιδί.

«Θα αγαπήσω αυτό το παιδί, όπως το πρώτο μου;» - Ναι, θα το αγαπήσεις.

«Πώς θα τα βγάλω πέρα με δύο παιδιά;» - Όπως έχεις καταλάβει από την πρώτη σου εμπειρία, οι μαμάδες κρύβουν μέσα τους απίστευτες δυνάμεις.

«Πώς θα αντιδράσει το μεγάλο μου παιδί με το αδελφάκι του; Θα το δεχτεί, θα το αγαπήσει;» - Σκέψη που κάνουν όλες οι μαμάδες και μία από τις πιο μαγικές στιγμές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved