Δεύτερο παιδί: 10 αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή σου

Δεύτερο παιδί: Είχες ένα παιδάκι και ξαφνικά βρίσκεσαι με δύο. Είσαι προετοιμασμένη για τις αλλαγές που έρχονται;

Δεύτερο παιδί: 10 αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή σου

Ετοιμάζεσαι να γεννήσεις το δεύτερο παιδάκι σου και κατά τις μαρτυρίες... δεν έχεις ιδέα τι σε περιμένει. Ας δούμε μερικές μόνο από τις δεκάδες αλλαγές που θα σου χτυπήσουν την πόρτα!

1. Το πρώτο μωρό ήταν μία εμπειρία ζωής. Την οποία μάλιστα μάθαινες στην πράξη. Με το δεύτερο (πόσο μάλλον με το τρίτο, τέταρτο κλπ) ξέρεις πολλά περισσότερα, είσαι πιο ήρεμη και πολλά από όσα πρόκειται να συμβούν, θα συμβούν... στον αυτόματο!

2. Στο πρώτο μωρό δε σταματούσες να παίρνεις βίντεο και φωτογραφίες. Τώρα δεν ξέρουμε αν θα προλαβαίνεις να αφιερώσεις τον ίδιο χρόνο σ αυτό σου το ...χόμπι.

3. Στο baby shower του πρώτου ή στη βάπτισή του, μπορεί να κάλεσες όποιον άνθρωπο ήξερες σε όλο τον πλανήτη. Στο δεύτερο τα κριτήριά σου θα είναι πιο μετριασμένα.

4. Στην προετοιμασία του δωματίου, παρήγγειλες τα ακριβότερα, τα πιο trendy, τα πιο φανταστικά, τα πιο απίθανα αξεσουάρ, απο κούνια και κουρτίνες μέχρι λούτρινα παιχνίδια... Στο δεύτερο, αναπόφευκτα θα συμβιβαστείς ίσως με κάτι που έχεις ήδη, ίσως με κάτι που μπορεί να σου δώσουν, τέλοσπάντων με κάτι λιγότερο.

5. Στην τσάντα του μαιευτηρίου κουβάλησες και απίθανα πράγματα, γιατί απλώς «ίσως να σου χρειαστούν»... Αυτή τη φορά η πείρα σου θα σε βοηθήσει να πάρεις μόνο τα απαραίτητα.

6. Στο πρώτο παιδί, αφότου ήρθε σπίτι, δεν άφηνες κανέναν να το πάρει αγκαλιά. Και άν άφηνες, θα έπρεπε να έχουν περάσει πρώτα από τον κλίβανο. Στο δεύτερο δε θα είσαι τόσο αυστήρη. Εχεις καταλάβει ότι πολλές φορές ήσουν λιγάκι υπερβολική και σίγουρα θα το δίνεις, λίγο πιο εύκολα!

7. Η αλλαγή της πάνας του πρώτου μωρού ήταν μια νέα εμπειρία ζωής. Και από όλη τη διαδικασία, η ....οσμή θα σου μείνει αξέχαστη. Ή θα σου εχει φανεί γλυκιά σα μπισκότο (το έχουμε ακούσει κι αυτό) ή θα σου έχει σβουρήξει το κεφάλι και θα αναρωτιέσαι (ακόμη) τί ακριβώς έχει μεταβολίσει αυτό το πλασματάκι και έχει τόσο μεγάλο... αντίκτυπο! Στο δεύτερο είσαι κουλ, χαλαρή και ξέρεις ακριβως τι να περιμένεις!

8. Στο πρώτο παιδί, το παραμικρό του κλάμα σε τσίτωνε, σε στεναχωρούσε, σε περνούσε από χίλια συναισθηματικά κύματα. Στο δεύτερο, ξέρεις ότι έχεις μερικά δευτερόλεπτα στα οποία μπορεί και να προλαβαίνεις να στείλεις εκείνο το mail που είχες αρχίσει να γράφεις...

9. Την πρώτη φορά αποστείρωνες μέχρι και την καρέκλα του φαγητού ανάμεσα σε κάθε χρήση. Τη δεύτερη... αρκεί το παιδί να τρώει.

10. Δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Δεν έκανες τίποτα, είχες πάθει ψύχωση, είχες πάθει εμμονή. Μετά το δεύτερο, θα θέλεις να μείνεις και λίγο μόνη σου.

Η αγάπη σου όμως είναι η ίδια. Η ανεξάντλητη, απεριόριστη, ανιδιοτελής αγάπη που είχες για το πρώτο σου παιδί θα επαναλαμβάνεται για κάθε ψυχούλα που θα φέρνεις στο κόσμο. Απλά σε κάθε επόμενο μωρό, θα λιγοστεύει ο χρόνος σου, θα αυξάνονται οι υποχρεώσεις, θα «μικραίνει» το 24ωρο σου και θα απορείς πώς τα καταφέρνουν οι μαμάδες που έχουν ένα, δύο ή τρία περισσότερα απο σένα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved