15 εκπλήξεις που σας περιμένουν στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας

Μία δεύτερη εγκυμοσύνη συχνά, είναι πολλά παραπάνω από μία επανάληψη της πρώτης. Πολλές μαμάδες μάλιστα, τη βιώνουν πιο έντονα και πιο αγχωμένα, αφού τώρα έχουν και ένα ακόμη πλασματάκι να φροντίζουν... το παιδάκι που ήδη βρίσκεται στο σπίτι, κολλημένο πάνω τους.

15 εκπλήξεις που σας περιμένουν στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας

Δεν είναι μόνο οι διαφορές του δεύτερου από το πρώτο μωρό, όσον αφορά την ανάπτυξη ή την πορεία του στην κοιλιά σας.
Είναι και ότι τώρα ζείτε την εγκυμοσύνη σας με ένα μωρό στο σπίτι, σε σχεση με την εμπειρία του πρώτου, το οποίο περιμένατε μόνο με τον καλό σας στο πλάι σας.

Ας δούμε 10 +1 εκπλήξεις που σας περιμένουν στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας.

1. Θα περάσετε πολύ χρόνο σκεπτόμενη αν το δεύτερο παιδάκι σας θα είναι τόσο όμορφο και χαριτωμένο όσο το πρώτο.
2. Το σώμα σας μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερο ύπνο από ότι την πρώτη φορά.
3. Ακόμη κι αν δεν πάσχετε από Διαταραχές Ελλειματικής Προσοχής, θα αρχίσετε να νιώθετε σαν να έχετε, αφού με δυσκολία θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στις ανάγκες και του αγέννητου μωρού και του παιδιού σας στο σπίτι.
4. Το γεγονός ότι μπορούσατε να πηγαίνετε βόλτες όταν ήσασταν έγκυος στο πρώτο, δε σημαίνει ότι θα μπορείτε να το κάνετε με την ίδια ευκολία και σε αυτή την εγκυμοσύνη που έχετε ΚΑΙ ένα παιδί στην κοιλιά ΚΑΙ ένα δίπλα σας.
5. Ο,τι φοβόσασταν στην πρώτη εγκυμοσύνη, συνεχίζει να ισχύει. Απλά τώρα ο φόβος είναι ενισχυμένος με τις αγωνίες και του μωρού που έρχεται και του μωρού που υπάρχει.
6. Δεν ανησυχείτε για όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που σας βασάνιζαν την πρώτη φορά... γιατί τώρα απλώς δεν προλαβαίνετε να το κάνετε.
7. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε: Πρώτες φωτογραφίες της κοιλιάς κάθε μήνα, βίντεο με κάθε ραντεβού στον γιατρό, ημερολόγιο εγκυμοσύνης... Τώρα απλά χαίρεστε που είστε εκεί που πρέπει, όταν πρέπει, και τίποτα παραπάνω (Αν είστε).
8. Χάνεστε στις σκέψεις σας κάθε φορά που ονειρεύεστε αυτά τα δύο πλασματάκια να μεγαλώνουν μαζί και να χτίζουν μια υπέροχη σχέση.
9. Ακόμη κι αν νομίζατε πως έχετε ό,τι χρειάζεται ένα μωρό, κάπως πάντα καταφέρνετε να χρειάζεστε κι άλλα.
10. Ενώ περάσατε την πρώτη σας εγκυμοσύνη καταβροχθίζοντας για δύο (και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή), τώρα ίσα ίσα που προλαβαίνετε να φάτε κάτι... που να μην είναι τα αποφάγια του μεγαλύτερου παιδιού σας.
+1. Και μόλις γεννήσετε...παρόλο που θα νομίζετε ότι δεν ήταν δυνατό, η καρδιά σας θα εκραγεί από αγάπη πιο πολύ από όσο είχατε ποτέ φανταστεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved