Να γιατί η πρώτη εγκυμοσύνη δεν μοιάζει με τη δεύτερη

«Είμαι έγκυος ξανά!» γράφει η Erin Washington στο www.scarymommy.com, σε ένα άρθρο στο οποίο μιλάει για τα συναισθήματά της με την έλευση του δεύτερου παιδιού της…

Μία Μαμά
Να γιατί η πρώτη εγκυμοσύνη δεν μοιάζει με τη δεύτερη

«Νιώθω πολύ χαρούμενη και τυχερή με αυτό το γεγονός! Αλλά όσο ενθουσιασμένη και αν είμαι, μερικές φορές το ξεχνάω…

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, ήξερα ακριβώς πόσες εβδομάδες, ημέρες και λεπτά κυοφορούσα το μωράκι μου. Είχα μιλήσει στους πάντες για το αγγελούδι μου που θα έρχονταν στον κόσμο και δεν μπορούσα να σταματήσω να διαδίδω τα ευχάριστα νέα.

Πρόσφατα, όποτε κάποιος με ρωτάει πώς αισθάνομαι, κάνω μία παύση και απαντάω: “Καλά! Εσύ, πώς νιώθεις;”. Πριν λίγες μέρες έκλεισα ραντεβού για μασάζ και ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι έγκυος. Όταν έφτασα και είδαν την κοιλιά μου, τελικά έπρεπε να ακυρώσω το ραντεβού γιατί δεν υπήρχε κανείς που να εξειδικεύεται σε μασάζ για εγκύους. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν θα είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Αυτή τη φορά αισθάνομαι πολύ διαφορετικά, δεν σκέφτομαι διαρκώς ότι είμαι έγκυος και δεν αναλύω τα πάντα σχετικά με την έλευση του μωρού μου στον κόσμο. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Στο κινητό μου δεν υπάρχει ότι μία φωτογραφία της κοιλιάς μου. Την πρώτη μου φορά, είχα τραβήξει δεκάδες εικόνες με τις οποίες τώρα γελάω!

Αισθάνομαι ότι δεν είμαι το ίδιο άτομο. Πριν δύο χρόνια που ήρθε στον κόσμο το πρώτο μου μωρό, ήμουν πιο εγωκεντρική και αναζητούσα την προσοχή. “Είμαι έγκυος! Κοιτάξτε την κοιλιά μου!”. Ένιωθα ότι ήμουν σταρ και ότι βρισκόμουν στο επίκεντρο.

Πλέον, ο κόσμος μου δεν περιστρέφεται γύρω από εμένα. Ενδιαφέρομαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για το δίχρονο κοριτσάκι μου και τις ανάγκες του. Κάθε βράδυ που τη βάζω για ύπνο με κοιτάει στα μάτια, χωρίς να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί. Είμαστε μόνο οι δυο μας. Πώς θα αντιδράσει όταν δει ένα άλλο μωράκι στην αγκαλιά μου; Σκέφτομαι ότι μπορεί να νιώθει ότι δεν της δίνω αρκετή προσοχή. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο την αγαπάω. Το ίδιο θα συμβεί και με το δεύτερο παιδάκι μου, ακόμη και αν ξεχνάω ότι πρόκειται να έρθει σύντομα στον κόσμο.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα με τις δεύτερες εγκυμοσύνες… Τη μία στιγμή ξεχνάς ότι θα κάνεις μωράκι και την επόμενη αγχώνεσαι για το πώς θα αντιδράσεις όταν έρθει στον κόσμο. Ευτυχώς, ο γιατρός μου λέει ότι θα το ξεπεράσω σε λίγους μήνες!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved