Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Το περπάτημα κάνει καλό

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές και όπως σίγουρα θα σας έχει ενημερώσει και ο γιατρός σας, η άσκηση ωφελεί τόσο εσάς όσο και το μωρό σας.

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Το περπάτημα κάνει καλό

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Πλεονεκτήματα

Το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις για τις έγκυες γυναίκες και αυτό γιατί μπορεί να τις κρατήσει σε φόρμα χωρίς να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή επιπλέον κόστος. Επίσης είναι μια ασφαλής δραστηριότητα που μπορείτε ως εγκυμονούσα να συνεχίσετε και τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης σας και ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεκινήσετε την άσκηση ακόμη και αν δεν γυμναζόσασταν πιο πριν.

Pregnant woman walking 1000x750 660x495

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Γενικές συμβουλές

Αν περπατούσατε στο παρελθόν συνεχίστε να το κάνετε και τώρα που είστε έγκυες. Αν δεν περπατούσατε ή γυμναζόσασταν καθόλου πριν την εγκυμοσύνη σας, αρχίστε να περπατάτε σιγά-σιγά. Για παράδειγμα ξεκινήστε με 10 λεπτά περπάτημα τη μέρα, έπειτα αυξήστε τα λεπτά. Σύμφωνα με το American College of Obstetricians and Gynecologists, μπορείτε να περπατάτε για περίπου 20 με 30 λεπτά όλες τις μέρες της εβδομάδας, εφόσον η υγεία σας και η φυσική σας κατάσταση το επιτρέπει.

Συμβουλές για να είστε άνετες και υγιείς στις βόλτες σας:

Να φοράτε άνετα και μαλακά παπούτσια

Να προστατεύετε το δέρμα σας. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό, ιδανικό για εγκυμονούσες αυτό με 30 SPF και να το ανανεώνετε τακτικά.

Να μένετε ενυδατωμένη. Να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση η οποία μπορεί να προκαλέσει συστολές και να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας - μερικές φορές σε επίπεδα που είναι επικίνδυνα για εσάς και το μωρό σας. Μπορείτε επίσης, να έχετε κοντά σας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, σπρέι νερού για να ψεκάζεστε.

Να έχετε φάει καλά πριν. 30 λεπτέ πριν τη βόλτα σας, φάτε ένα σνακ υψηλό σε προτείνες. Το τυρί, το γιαούρτι και το φυστικοβούτυρο, είναι αρκετά καλές επιλογές.

Επιλέξτε τη σωστή ώρα. Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι θα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή ώρα για τον περίπατό σας. Το καλοκαίρι, προτιμήστε τις πρωινές ώρες που ο ήλιος δεν κάιει πολύ και τις βραδινές που πέφτει ο ήλιος.

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Πότε πρέπει να σταματήσετε

  • Σταματήστε το περπάτημα αν δυσκολεύστε στην αναπνοή σας
  • Σταματήστε το περπάτημα αν νιώθετε πόνο στους μυς σας
  • Σταματήστε το περπάτημα αν νιώθετε κάποια ζάλη
  • Σταματήστε το περπάτημα αν νιώθετε δυσφορία

Να θυμάστε πάντα πως πριν από οποιαδήποτε άσκηση ή δραστηριότητα, θα πρέπει να ζητάτε τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved