Εγκυμοσύνη και περπάτημα: Τα οφέλη που δεν γνώριζες

Όσες φορές κι αν έχουμε μιλήσει για το περπάτημα, αυτά τα οφέλη σίγουρα δεν τα γνωρίζαμε

Εγκυμοσύνη και περπάτημα: Τα οφέλη που δεν γνώριζες

Το περπάτημα αποτελεί μια πολλαπλά ωφέλιμη άσκηση για κάθε μέλλουσα μανούλα. Εκτός κι αν έχεις λάβει διαφορετική οδηγία από τον γιατρό σου, αυτή η δωρεάν μορφή ήπιας άσκησης θα σε ανακουφίσει από τους πόνους στη μέση, το περιττό άγχος και τις μεταβολές στη διάθεση.

Ένα υγιές μωρό

Το περπάτημα σε καθημερινή βάση θα συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες για μια ομαλή και ανώδυνη γέννα, ασφαλή για τη μαμά και το μωρό της.

Φυσιολογικός τοκετός

Η καθημερινή άσκηση, ιδιαίτερα αυτή του περπατήματος, αυξάνει την ευελιξία και δυναμώνει τους μύες της εγκυμονούσας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το πρωινό βάδισμα αυξάνει τις πιθανότητες για να έρθει το νέο μωρό στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό.

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη κύησης

Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στην διάρκεια της κύησης αυξάνουν τον κίνδυνο να αποκτήσετε διαβήτη τύπου 2 μετά τον τοκετό. Επίσης, αυξάνουν την πιθανότητα προώρου τοκετού και μακροσωμίας (μεγάλο μέγεθος μωρού). Η άσκηση και το περπάτημα συνδράμουν σημαντικά στον καλό έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου.

1c57435bea14a48e6d670c5c039c30d8

Ανακουφίζει από πόνους και τραβήγματα

Συχνά στην εγκυμοσύνη παρουσιάζονται πόνοι και μυϊκά τραβήγματα ή κράμπες, προβλήματα που εντείνονται με την μειωμένη δραστηριότητα. Το περπάτημα θα ελαττώσει την ένταση και την συχνότητά τους, μειώνοντας παράλληλα και τις κράμπες στα πόδια.

Τι να προσέξετε

Προσέξτε τη στάση του σώματός σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Κρατήστε ίσια τη σπονδυλική στήλη, χαλαρό τον αυχένα και τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα, σε γροθιές δίπλα στα πλευρά σας. Η ένταση του περπατήματος σας θα πρέπει να είναι τόση, που θα μπορείτε να έχετε μια «χαλαρή» συζήτηση με τον συνομιλητή σας. Να μην φτάνετε ποτέ σε σημείο που δεν μπορείτε να μιλήσετε. Επίσης, φανταστείτε ότι έχετε μια κλίμακα από το 1-10 τις περισσσότερες φορές θα πρέπει να κυμαίνεστε από το 3 [αργό βάδισμα] μέχρι το 7 [αρκετά γρήγορο].

Δείτε ακόμα:

Πέντε συμβουλές για μια υγιή και ομαλή εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη και ραγάδες: Ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ραγάδες στην κύηση;

Τέσσερα φυσικά προϊόντα που θα σε απαλλάξουν από τις ραγάδες

Άσκηση πριν την εγκυμοσύνη: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κύησης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved