Οι απορίες μίας εγκύου για το καλοκαίρι και τι ισχύει στην πραγματικότητα

Είστε έγκυος το καλοκαίρι; Τότε, σίγουρα, θα έχετε κάποια από τις παρακάτω απορίες.

Οι απορίες μίας εγκύου για το καλοκαίρι και τι ισχύει στην πραγματικότητα

Το να είσαι έγκυος το καλοκαίρι έχει τα θετικά του, έχει, όμως, και τα αρνητικά, που πηγάζουν κυρίως, από τον καύσωνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέλλουσα μαμά, στις ζεστές ημέρες και νύχτες. Και δεν είναι λίγες οι εγκυες, που έχουν πολλές απορίες, σχετικά με το καλοκαίρι και τι μπορούν ή δε μπορούν να κάνουν στην καθημερινότητά τους, τώρα που περιμένουν παιδί.

Ας δούμε, παρακάτω, ποιες είναι οι απορίες αυτές και τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Επιτρέπεται το μπάνιο στην εγκυμοσύνη;

Το μπάνιο είναι από τις καλύτερες μορφές άσκησης, για το καλοκαίρι. Και το ίδιο ισχύει και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το κολύμπι έχει θετική επίδραση στα πρηξίματα των εγκύων, στη βελτίωση της αιμάτωσης της μήτρας, ενώ έχει ευεργετική επίδραση στη νευρολογική ανάπτυξη και τον καρδιακό ρυθμό του εμβρύου. Εξίσου ευεργετικό, είναι και να περπατάτε ξυπόλητες στην άμμο. ωστόσο, αποφύγετε να κολυμπάτε τις μεσημεριανές ώρες, αλλά και το κολύμπι για πολλή ώρα.

egkyos kalokairi 1

Επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία;

Η ηλιοθεραπεία είναι ένας «καημός» για πολλές γυναίκες. Ακόμη και για τις έγκυες. Ωστόσο, είτε περιμένετε παιδί είτε όχι, ο ήλιος είναι ιδιαίτερα βλαβερός και θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση σε αυτόν για πολλή ώρα και κυρίως, χωρίς προστασία. Γι’ αυτό, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Μάλιστα, οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει να αποφεύγουν και την έκθεση στον ήλιο για ώρα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της λιποθυμίας. Οπότε, ξεχάστε το μαύρισμα των προηγούμενων χρόνων κι επιλέξτε ένα σκιερό και δροσερό μέρος.

Επιτρέπεται το κολύμπι στην πισίνα;

Επιτρέπεται. Αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Η πισίνα θα πρέπει να είναι καθαρή και κυρίως, να μην είναι πολυσύχναστη. Επίσης, αποφύγετε το καλοκαίρι τις κλειστές πισίνες.

Επιτρέπεται η αποτρίχωση στο μπικίνι;

Επίσης, ένα θέμα που απασχολεί τις γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αποτρίχωση επιτρέπεται, αλλά επιλέξτε τις ασφαλέστερες μεθόδους, όπως το κερί.

egkyos kalokairi 2

Επιτρέπονται τα αεροπορικά ταξίδια;

Και τα ταξίδια με το αεροπλάνο επιτρέπονται, αλλά προτού κλείσετε εισιτήριο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα κρίνει την κλινική κατάστασή σας και θα σας δώσει το τελικό οκ. Ωστόσο, τα αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται άφοβα, όμως, καλό είναι να αποφύγετε πολύωρες πτήσεις, που αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης λόγω της πολύωρης ακινητοποίησης. Επίσης, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες, που θα σας ζητήσουν χαρτί από το γυναικολόγο, για να ταξιδέψετε.

Επιτρέπεται το air condition;

Το καλοκαίρι και ειδικά τις μέρες του καύσωνα το air condition είναι η σωτήρια λύση για όλους. Πολύ περισσότερο για μία έγκυο γυναίκα. Η χρήση του επιτρέπεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί όμως, να μη σας «χτυπάει», διότι υπάρχει ο κίνδυνος της ψύξης. Επίσης, θα πρέπει να έχει καθαριστεί προηγουμένως και να είστε σίγουρες για τη σωστή συντήρηση του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved