Κιλά εγκυμοσύνης: Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε δίαιτα

Πώς να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης χωρίς να αγχωθείτε.

Κιλά εγκυμοσύνης: Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε δίαιτα

Η απώλεια των κιλών που πήρατε στην εγκυμοσύνη δεν είναι μόνο δικό σας άγχος αλλά των περισσότερων γυναικών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σας πιάσει πανικός και να ξεκινήσετε δίαιτα ευθύς αμέσως, ειδικά αν θηλάζετε.Το σημαντικό είναι να είστε ψυχολογικά έτοιμη για να ξεκινήσετε μία δίαιτα ή διατροφή γιατί μόνο τότε θα μπορέσετε να επακολουθήσετε το διατροφικό πρόγραμμα.

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψιν σας:

  • Μην ξεκινάτε στερητικές δίαιτες προκειμένου να έχετε γρήγορα αποτελέσματα. Αντ΄αυτού, ξεκινήστε αδειάζοντας τα ντουλάπια με κάθε είδους διατροφικούς πειρασμούς, όπως σοκολάτες, μπισκότα, και κάθε τι που θα ικανοποιεί τις λιγούρες σας.
  • Αδιαφορείστε για όλες διάσημες μαμάδες που φωτογραφίζονται με το κορμί λαμπάδα, μια εβδομάδα μετά τη γέννα. Πολλές διασημότητες χάνουν βάρος με εντατικά προγράμματα γυμναστικής ή τρομακτικά αυστηρές δίαιτες πριν το σώμα τους είναι έτοιμο γι 'αυτό.
  • Ο θηλασμός οδηγεί σε απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη. Αρκεί να έχετε μια σωστή διατροφή και να μην έχετε στο μυαλό σας ότι επειδή θηλάζετε, μπορείτε να τρώτε τα πάντα.
  • Ξεκουραστείτε και κυρίως κοιμηθείτε αρκετά. Έρευνες δείχνουν ότι όταν στερείστε τον ύπνο, είναι πιο πιθανό να επιλέξετε στη διατροφή σας περισσότερα λιπαρά τρόφιμα και υδατάνθρακες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Εάν δεν θηλάζετε, προσπαθήστε να τρώτε λίγο λιγότερο απ’ ό,τι θα τρώγατε για να διατηρήσετε το βάρος σας. Η μέση γυναίκα χρειάζεται γύρω στις 1.800 - 2.200 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσει το βάρος της.
  • Αναγνωρίζετε τις θερμιδικές «βόμβες». Αρτοσκευάσματα «πειρασμοί» του φούρνου της γειτονιάς, αναψυκτικά με ζάχαρη, ροφήματα καφέ με σαντιγύ, σοκολάτα και σιρόπι αλλά κι έτοιμο φαγητό είναι μόνο μερικές από αυτές που μας δίνουν κυρίως θερμίδες και όχι θρεπτικά συστατικά. Επιτρέπετε στον εαυτό σας μόνο μία ατασθαλία κάθε εβδομάδα.
  • Εντάξτε το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας που περιέχουν καλά λιπαρά.
  • Τροφές όπως οι πατάτες και τα ζυμαρικά δεν έχουν πολλές θερμίδες αν δεν συνδυάζονται με βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Οι ακατέργαστοι υδατάνθρακες αποτελούν την καλύτερη πηγή ενέργειας και παράλληλα σας χορταίνουν.
  • Να προτιμάτε τα άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψάρι και το άπαχο μοσχάρι.

Διαβάστε επίσης

Δίαιτα μετά τον τοκετό: Πόσο δύσκολο είναι χάσετε τα περιττά κιλά
Δίαιτα μετά τον τοκετό: Πώς να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης
Επτά λάθη που κάνετε και δεν μπορείτε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης
Τι εμποδίζει την απώλεια βάρους μετά τη γέννα- Πώς θα χάσετε τα κιλά με ασφάλεια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved