Εγκυμοσύνη: Πώς θα ενισχύσετε την ωκυτοκίνη λίγο πριν τον τοκετό

Ωκυτοκίνη: Γιατί είναι σημαντική στην εγκυμοσύνη;

Εγκυμοσύνη: Πώς θα ενισχύσετε την ωκυτοκίνη λίγο πριν τον τοκετό

Τι είναι η ωκυτοκίνη;

Γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης και της αγκαλιάς», η ωκυτοκίνη είναι η κύρια ορμόνη που παράγουμε όταν ερωτευόμαστε, γεννάμε, θηλάζουμε και δημιουργούμε έναν δεσμό με τα μωρά μας.

O βασικός ρόλος της ωκυτοκίνης στον τοκετό είναι να ενισχύει και να διατηρεί τις συσπάσεις. Η ορμόνη παράγεται στο τμήμα του εγκεφάλου σε μέγεθος μπιζελιού που ονομάζεται υποθάλαμος. Ταυτόχρονα, επηρεάζει μεγάλο αριθμό νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Δημιουργεί δισεκατομμύρια νέα κυκλώματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων σε ορισμένες δομές του εγκεφάλου.

Πώς θα ενισχύσετε την ωκυτοκίνη με φυσικούς τρόπους

Να είστε προετοιμασμένες

Μην περιμένετε να μπείτε στον μήνα σας για να έχετε έτοιμο το βαλιτσάκι του μαιευτηρίου. Το να είστε έτοιμες για την ημέρα της γέννας, σας γλυτώνει από πολύ άγχος, και επομένως αυξάνεται η ωκυτοκίνη.

Να είστε πάντα άνετες

Η εγκυμοσύνη συχνά κάνει μια γυναίκα να νιώθει άβολα, επομένως καλό είναι να έχετε ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα. Υπάρχουν ειδικά μαξιλάρια για εγκύους τα οποία είναι ό,τι πρέπει για έναν πιο βολικό ύπνο. Το να νιώθουμε ότι έχουμε την άνεσή μας, την δική μας «φωλίτσα», έναν προσωπικό cozy χώρο για χουχούλιασμα, είναι κάτι που επίσης ενισχύει την ορμόνη της ωκυτοκίνης.

"Μπλοκάρετε" τους εξωτερικούς θορύβους

Θα μπορούσατε κατά τη διάρκεια του τοκετού να φορέσετε μάσκα ματιών και ωτοασπίδες με σκοπό να εμποδίσετε τα εξωτερικά ερεθίσματα να παρεμβούν σε εκείνη την υπέροχη στιγμή σας, που θα φέρετε στον κόσμο το μωρό σας!

Μιλήστε με τον σύντροφό σας

Εξωτερικεύστε το άγχος και τις φοβίες σας στον σύντροφό σας, και αφήστε τον να σας βοηθήσει, να σας ακούσει, και να μοιραστείτε μαζί τα συναισθήματά σας.

Φιλιά

Η ωκυτοκίνη ονομάζεται αλλιώς και ορμόνη της αγάπης. Επομένως, ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο. Η επαφή, η τρυφερότητα, οι πράξεις στοργής και αγάπης, με τον άνθρωπό σας, σίγουρα θα εκτοξεύσουν την ωκυτοκίνη σας στα ύψη.

Κάντε μασάζ στο στήθος σας

Ενεργοποιήστε τις θηλές σας, με μασάζ, πριν την εγκυμοσύνη για να είναι έτοιμες για τον θηλασμό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό λαδάκι για το στήθος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved