Πώς θα μοιάζει το μωρό όταν γεννηθεί; Επτά σημαντικοί παράγοντες

Το πώς θα μοιάζει το μωρό σας όταν γεννηθεί εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Πώς θα μοιάζει το μωρό όταν γεννηθεί; Επτά σημαντικοί παράγοντες
Bigstock

Οι περισσότερε μέλλουσες μητέρες θα αναρωτηθούν έστω και μία φορά ( το λιγότερο) πώς θα μοιάζει το μωρό τους όταν με το καλό γεννηθεί.

Από τη στιγμή που συνειδητοποιείτε ότι είστε έγκυος μέχρι την ημέρα που θα γεννήσετε, θα περάσετε όπως και πολλές άλλες εγκυμονούσες, αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να μαντέψετε τα χαρακτηριστικά που θα έχει το μωρό σας καθώς και σε ποιον θα μοιάζει.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων που επηρεάζουν την εμφάνιση του μωρού.

proti-nixta-me-neogennito-spiti.jpg

Ας δούμε τους επτά πιο σημαντικούς:

DNA

Όλοι γνωρίζουν ότι το DNA είναι αυτό που καθορίζει την εμφάνιση του μωρού. Τα πάντα, από το χρώμα των μαλλιών, το χρώμα των ματιών , το ύψος και το βάρος μέχρι το αν θα έχει λακάκια στα μάγουλα ή φακίδες στο πρόσωπο, εξαρτώνται από το δικό σας DNA , του συντρόφου σας (ή και των δύο). Και ενώ, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κυρίαρχα γονίδια κερδίζουν τη μάχη του DNA, συχνά, ένα υπολειπόμενο γονίδιο θα κάνει τη διαφορά εκπλήσσοντας του πάντες.

Αλκοόλ

Ενώ ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μια μικρή ποσότητα αλκοόλ κάθε τόσο επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο. Σε αυτή την περίπτωση το παιδί γεννιέται με πολύ μικρά μάτια ή λεπτά χείλη. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις γνωστικές και αναπτυξιακές ικανότητές του μεγαλώνοντας.

neogennito.jpg

Υγιεινές συνήθειες

Οι έγκυες που δεν τρέφονται σωστά και δεν προσέχουν την υγεία τους, ενδέχεται να γεννήσουν λιποβαρές μωρό. Μελέτες δείχνουν ότι οι παχύσαρκες έγκυες είναι πιο πιθανό να γεννήσουν μωρά που αργότερα γίνονται επίσης παχύσαρκα. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε έγκυος (και ακόμη πιο πριν), βεβαιωθείτε ότι προσέχετε τη διατροφή σας και παράλληλα κάνετε ήπια άσκηση ( ή αυτή που σας έχει επιδείξει ο γιατρός σας).

Συμπληρώματα

Οι προγεννητικές βιταμίνες είναι σημαντικές για πολλούς λόγους. Όμως ένα συμπλήρωμα, συγκεκριμένα, μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση του μωρού περισσότερο από άλλα. Το φυλλικό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό της σπονδυλικής στήλης καθώς η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε δισχιδή ράχη.

Καφεΐνη

Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει το βάρος γέννησης του μωρού. Είναι καλύτερο λοιπόν να περιορίσετε την κατανάλωση καφεΐνης στο ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Father Holding His Newborn Son At Home.



Ταξίδια

Τα εκτεταμένα αεροπορικά ταξίδια μπορούν να εκθέσουν μια έγκυο σε ανθυγιεινά επίπεδα ακτινοβολίας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ακτινοβολία δεν συνιστάται για ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο και μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει την εμφάνιση του μωρού σας. Ωστόσο, τα περιοδικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρούνται ασφαλή για τις περισσότερες γυναίκες.

Οικογενειακό ιστορικό

Το ιστορικό της οικογένειας μπορεί να παίξει ρόλο στην εμφάνιση του μωρού. Εκτός από τα υπολειπόμενα γονίδια, υπάρχουν ορισμένα κληρονομικά γονίδια που μπορεί να μένουν «αδρανή» για κάποιες γενιές και ξαφνικά να εμφανιστούν στο δικό σας μωρό.

Πηγή: baby-chick.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved