DIY τεστ εγκυμοσύνης με λευκαντικό: Πώς λειτουργεί

Πόσο αξιόπιστο και ακριβές είναι ένα τεστ εγκυμοσύνης με λευκαντικό;

DIY τεστ εγκυμοσύνης με λευκαντικό: Πώς λειτουργεί

Τα DIY τεστ εγκυμοσύνης είναι αρκετά δημοφιλή στο εξωτερικό λόγω της εύκολης χρήση τους.

Υπάρχουν άλλωστε τόσες πολλές επιλογές - με σαπούνι, οδοντόκρεμα, ξίδι- που εύκολα μια γυναίκα μπορεί να δοκιμάσει ένα από αυτά τα τεστ στο σπίτι της.
Το θέμα που τίθεται πάντα όσον αφορά τα σπιτικά τεστ είναι κατά πόσο το αποτέλεσμά τους είναι αξιόπιστο.Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την εγκυρότητά τους.

Επομένως, ακόμα και αν επιλέξετε να κάνετε στο σπίτι ένα DIY τεστ μην επαναπαυθείτε στο αποτέλεσμα και προμηθευτείτε ένα τεστ εγκυμοσύνης από τα φαρμακεία για να επιβεβαιώσετε αν είστε ή όχι έγκυος.

Πώς γίνεται το τεστ με λευκαντικό

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλυτζανιού λευκαντικό
  • πρωινά ούρα ( πείπου την ίδια ποσότητα)
  • γάντια
  • μάσκα
  • δυο καθαρά δοχεία

Εκτέλεση

Φορέστε τα γάντια και τη μάσκα καλύπτοντας καλά τη μύτη σας. Αδειάστε το λευκαντικό σε ένα καθαρό πλαστικό δοχείο. Συλλέξτε τα πρωινά σας ούρα σε ένα άλλο δοχείο ή ουροσυλλέκτη, και στη συνέχεια ρίξτε τα μέσα στο λευκαντικό.

Ανάλογα με το πώς αντιδρά το λευκαντικό στα ούρα, υποτίθεται ότι μπορεί να παρέχει κάποια ένδειξη για το εάν είστε έγκυος.Εάν λοιπόν ο συνδυασμός λευκαντικού με ούρα προκαλεί αφρώδη αντίδραση τότε το τεστ είναι θετικό.

Οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου πιστεύουν ότι το λευκαντικό μπορεί να ανιχνεύσει την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) την ορμόνη της εγκυμοσύνης αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.



Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved