Τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Πώς γίνεται το τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι.

Τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Υποψιάζεστε ότι μπορεί να είστε έγκυος, αλλά δεν είστε σίγουρη; Ένας γρήγορος τρόπος υπάρχει: το τεστ εγκυμοσύνης.

Γνωρίζατε όμως ότι τα σημερινά τεστ που είναι άμεσα διαθέσιμα σε φαρμακεία εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το 1976;

Μέχρι τότε λοιπόν οι γυναίκες έπρεπε να περιμένουν μια σειρά από συμπτώματα - καθυστέρηση, πρωινή αδιαθεσία, κόπωση και μια …φουσκωμένη κοιλιά - για να επιβεβαιώσουν και επίσημα ότι είναι έγκυες.

Παράλληλα όμως δοκίμαζαν και διάφορα DIY τεστ εγκυμοσύνης ορισμένα από τα οποία είναι δημοφιλή και στις μέρες μας. Ένα από αυτά είναι το σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι.

Τι θα χρειαστείτε

Σύμφωνα με διάφορες πηγές - καμία από τις οποίες δεν διαθέτει επιστημονικά διαπιστευτήρια - θα χρειαστείτε τα ακόλουθα για να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι:

  • ένα μικρό, καθαρό, μη πορώδες μπολ ή κύπελλο για να συλλέξετε τα ούρα σας
  • ένα μικρό, καθαρό, μη πορώδες μπολ ή φλιτζάνι για το αλάτι
  • δύο κουταλιές επιτραπέζιο αλάτι

Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό μπολ ή κύπελλο για το μείγμα σας, ώστε να μπορείτε να δείτε καλύτερα τα αποτελέσματα.

Πώς γίνεται το τεστ

Πρώτα, τοποθετήστε μερικές κουταλιές αλάτι στο καθαρό μπολ ή το φλιτζάνι σας.
Στη συνέχεια, συλλέξτε μια μικρή ποσότητα των πρωινών ούρων στο άλλο δοχείο και αναμείξτε στο μπολ με το αλάτι και αφήστε το να δράσει.
Ορισμένες πηγές λένε ότι πρέπει να περιμένετε λίγα λεπτά, ενώ άλλες έως και μερικές ώρες.

Αποτελέσματα

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι θα είναι «γαλακτώδες» στην εμφάνιση. Ο ισχυρισμός είναι ότι το αλάτι αντιδρά με την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), μια ορμόνη που υπάρχει στα ούρα εγκύων γυναικών,

Πόσο ακριβές είναι το τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι;

Το τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι δεν έχει ιατρική υποστήριξη ή επιστημονική βάση. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το αλάτι αντιδρά με hCG. Δεν υπάρχουν επίσης δημοσιευμένες μελέτες που να υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα ή το τεστ γενικά.
Μπορεί να έχετε ένα "ακριβές" αποτέλεσμα - επειδή είναι βέβαιο ότι ταιριάζει με την πραγματικότητα κάποια στιγμή, σύμφωνα με τους νόμους της πιθανότητας.
Εάν νομίζετε ότι μπορεί να είστε έγκυος, κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι ή μιλήστε με το γιατρό σας. Αν απλά θέλετε να δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας αλάτι, προχωρήστε - αλλά μην πάρετε πολύ σοβαρά τα αποτελέσματα και χρησιμοποιήστε μια δοκιμασμένη μέθοδο για επιβεβαίωση.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved