Τεστ εγκυμοσύνης με σαπούνι: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Είναι ή όχι αξιόπιστο; 

Τεστ εγκυμοσύνης με σαπούνι: Τι πρέπει να γνωρίζετε

O πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να μάθετε αν είστε έγκυος ή όχι, είναι το τεστ εγκυμοσύνης.

Πολλές γυναίκες όμως υποκύπτουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν ένα από τα πολλά σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης που είναι δημοφιλή στο διαδίκτυο.Ένα από αυτά είναι και το τεστ εγκυμοσύνης με σαπούνι!

Πώς λειτουργεί

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς όσων έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο DIY τεστ, το σαπούνι αντιδρά με την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), γνωστή και ως «ορμόνη εγκυμοσύνης». Βασικά, μετά τη σύλληψη και περίπου 6 έως 12 ημέρες αργότερα, το σώμα σας αρχίζει να παράγει την συγκεκριμένη ορμόνη. Τα πιστοποιημένα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν αυτή την ορμόνη στα ούρα σας και πιστοποιούν αν είστε έγκυος ( το ενδεχόμενο λάθους παραμένει).

Ποια είναι η διαδικασία

Συλλέξτε τα πρωινά σας ούρα σε καθαρό πλαστικό δοχείο. Γιατί τα πρωινά ούρα; Γιατί είναι συνήθως πιο συμπυκνωμένα και « ανιχνεύεται» καλύτερα η ορμόνη hCG.
Βάλτε τα ούρα ή το κλασικό σαπούνι στο δοχείο. Σύμφωνα με διαδικτυακές πηγές πρέπει να λιώσετε πρώτα το σαπούνι και μετά να το προσθέσετε στα ούρα. Περιμένετε σίγουρα από 5 έως 10 λεπτά. Εάν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρώμα των ούρων, είστε έγκυος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι περισσότεροι ιστότοποι που αναφέρουν αυτή τη μέθοδο δεν προσδιορίζουν τη μάρκα ή τον τύπο σαπουνιού που θα χρησιμοποιηθεί. Τα σαπούνια ποικίλλουν. Για παράδειγμα, ανεξάρτητα από τα επίπεδα της hCG στα ούρα, αν χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι πιάτων το χρώμα θα αλλάξει όταν προσθέσετε τα ούρα. Αντίθετα, το σαπούνι χεριών μπορεί να γίνει αφρώδες μόνο όταν προσθέτετε κάτι σε αυτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτά τα σπιτικά τεστ δεν υποστηρίζονται επιστημονικά. Γι΄αυτό και η πλέον ασφαλής μέθοδος για να διαπιστώσετε αν είστε έγκυος είναι τα τεστ εγκυμοσύνης που πωλούνται στα φαρμακεία ( και όχι μόνο).

Φυσικά μπορείτε να απευθυνθείτε και στο γυναικολόγο σας ο οποίος θα σας υποδείξει την εξέταση που πρέπει να κάνετε.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved