Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Δευτέρα

Δείτε τις προτάσεις μας για σήμερα και περάστε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. 

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και το Πάσχα είναι μόλις μία ανάσα μακριά. Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Μικροί - μεγάλοι #Μένουμε_Σπίτι και περνάμε τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει την πασχαλινή ατμόσφαιρα και τις όμορφες στιγμές. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να γιορτάσουμε το Πάσχα εντός σπιτιού και παράλληλα να απασχολήσουμε τα παιδιά;

Το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας ξεκινάει με τις προτάσεις μας για σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις σημερινές δραστηριότητες που προτείνουμε, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών:

Μουσική και κίνηση
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας λατρεύουν τους ήχους και τα τραγούδια. Επιπλέον, σταδικά αποκτούν όλο και καλύτερο έλεγχο του σώματός τους και έτσι ο χορός και η κίνηση, τα ενθουσιάζει. Ενόψει του Πάσχα, μπορείτε να ακούσετε πασχαλινά τραγούδια και να χορέψετε παρέα. Δείτε παρακάτω τραγούδια όπως ο Σνούφελ - Ο πασχαλιάτιος λαγός και άλλα κλασικά ελληνικά παιδικά τραγούδια και ακούστε τα ξανά και ξανά με το μικρό σας. Είναι βέβαιο ότι θα τα λατρέψει!









Φτιάξτε χειροτεχνίες
Τα νήπια λατρεύουν να χρησιμοποιούν τα χεράκια τους. Έτσι ανακαλύπτουν υφές, χρώματα και μαθαίνουν να ελέγχουν καλύτερα τα χέρια και τις κινήσεις τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πασχαλινές χειροτεχνίες κατάλληλες για νήπια τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.



Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών:

Παιχνίδι με πασχαλινά μπαλόνια
Η πρότασή μας για σήμερα είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρατήσει απασχολημένο το μικρό σας πολλή ώρα. Πάρτε μπαλόνια και αφού τα φουσκώσετε, ζωγραφίστε πάνω τους με μαρκαδόρους πασχαλινά σχέδια, όπως αυγά και λαγουδάκια.

Έπειτα, όταν τα μπαλόνια είναι έτοιμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά και να παίξετε πετώντας το ο ένας στον άλλον. Νικητής θα είναι αυτός που θα καταφέρει να μην του πέσει το μπαλόνι στο πάτωμα. Όσο για τα υπόλοιπα, μπορείτε να τα διακοσμήσετε στο παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι.

Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών:

Μαγειρέψτε παρέα
Η ενασχόληση με τη μαγειρική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Εξασκούν το μέτρημα και την ανάγνωση, μαθαίνουν να συνεργάζονται και αναπτύσσουν τις χειρωνακτικές του δεξιότητες. Επιπλέον, τις μέρες αυτές, η μαγειρική είναι ένας τρόπος για να μάθει το μικρό σας τα πασχαλινά έθιμα, όπως τα παραδοσιακά τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια.

Ζητήστε από το μικρό σας να σας βοηθήσει στην κουζίνα. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί. Εάν έχετε ήδη ετοιμάσει τα τσουρέκια και τα κουλουράκια σας, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες πασχαλινές συνταγές, όπως αυτήν παρακάτω για εντυπωσιακά πασχαλινά μπισκότα:



Παιδιά ηλικίας 7-10 ετών:

Πασχαλινά πειράματα για παιδιά
Τα πειράματα πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά. Με αφορμή το Πάσχα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα αυγά που είναι και το σήμα κατατεθέν αυτής της περιόδου και να δοκιμάσετε εύκολα πειράματα στο σπίτι.

Δείτε εύκολα πασχαλινά πειράματα, κατάλληλα για παιδιά, στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved