6 DIY πασχαλινές δραστηριότητες που τα παιδιά σας θα λατρέψουν (vids)

Φέτος τα σχέδιά μας για το Πάσχα έχουν αλλάξει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερήσουμε από τα παιδιά μας τις όμορφες αναμνήσεις.

6 DIY πασχαλινές δραστηριότητες που τα παιδιά σας θα λατρέψουν (vids)

Το Πάσχα είναι μια σούπερ ανοιξιάτικη και διασκεδαστική γιορτή.

Βάψτε αυγά, διακοσμήστε το σπίτι σας, φτιάξτε χειροτεχνίες και διασκεδάστε. Εμείς βρήκαμε τις πιο διασκεδαστικές DIY κατασκευές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας. Μικρά και μεγάλα.

Φτιάξτε ένα μία πασχαλινή πινιάτα

Τα παιδιά λατρεύουν τις πινιάτες γι' αυτό φτιάξτε μία πασχαλινή πινιάτα και γεμίστε τη με σοκολατένια αβγουλάκια και μικροδωράκια που θα κάνουν το παιδί σας χαρούμενο.



Φτιάξτε πασχαλινά μπισκότα

Τα πιο εύκολα πασχαλινά μπισκότα αν δεν έχετε κουπάτ σε σχήμα κούνελου είναι τα μπισκότα σε σχήμα αβγών και αυτό γιατί είναι απλά... οβάλ μπισκότα. Τα υλικά που χρειαστείτε για να τα φτιάξετε είναι αυτά:

Υλικά:

  • 340 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 1 βανίλια
  • 90 γρμ ζάχαρη
  • 200 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό

Εκτέλεση:

Χτυπήστε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 6-8 λεπτά.
Αφού έχετε ένα ωραίο μείγμα, προσθέστε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ. ΄
Τέλος, αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας αρχικά με το μίξερ. Έπειτα ρίξτε όλο το αλεύρι και συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια.
Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, μοιράστε τη σε δυο μπάλες και αφήστε τη στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι. Έπειτα αρχίστε να την απλώνετε σε ένα τραπέζι ώστε να της δώσετε σχήμα με τα κουπάτ που θα διαλέξετε.
Βάλτε τα μπισκότα σας σε ταψάκι που θα έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήστε τα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.
Μόλις έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα τραπέζι που θα έχετε στρώσει πετσέτα ή τραπεζομάντιλο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα τα διακοσμήσετε και πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλάσο



Φτιάξτε πασχαλινά καλαθάκια για τους συγγενείς και τους φίλους σας

Μπορεί να περάσετε μακριά από τους αγαπημένους σας αυτές τις μέρες όμως μπορείτε ακόμη να τους φτιάξετε τη διάθεση. Φτιάξτε υπέροχα πασχαλινά καλάθια, γεμίστε τα με λιχουδιές και δώρα και με ένα κούριερ (ή αν μένουν κοντά σας αφήστε τα στην πόρτα τους) στείλτε τα στους δικούς σας μαζί με ένα γράμμα ή μια κάρτα.



Θα χαρούν πολύ και το ίδιο και τα παιδιά σας που θα ετοιμάσουν κάτι για την γιαγιά, τον παππού, τα ξαδέρφια τους ή τους κολλητούς τους.

Βάψτε αβγά

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να αδειάσετε ένα αβγό και να το ζωγραφίσετε με τα παιδιά σας.



Διακοσμήστε το πασχαλινό σας δεντράκι ή κάποια κατασκευή που θα βάλετε στην τραπεζαρία ή το τραπεζάκι του σαλονιού σας.

Φτιάξτε τσουρέκια

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε τσουρέκια μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας. Κάντε το σπίτι σας να μυρίσει Πάσχα με τις πασχαλινές λιχουδιές που θα μαγειρέψετε με τα παιδιά σας. Δείτε εδώ μια λαχταριστή συνταγή.

Διακοσμήστε πασχαλινά την πόρτα σας

Υπάρχουν τόσα σχέδια εκεί έξω που μπορείτε να διακοσμήσετε την πόρτα σας. Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν πώς θα φτιάξετε ένα γλειφιτζούρι από το αφρώδες μακαρόνι που χρησιμοποιεί το παιδί σας στο κολυμβητήριο ή τα χαρτόνια και άλλα υλικά που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved