Δέκα εύκολοι τρόποι για να κάνετε το φετινό Πάσχα μοναδικό για τα παιδιά σας

#Μένουμε_σπίτι και το Πάσχα, όμως δεν το προσπερνάμε! Το γιορτάζουμε και κάνουμε αυτό το Πάσχα μαγικό και αξέχαστο για τα παιδιά μας.

Δέκα εύκολοι τρόποι για να κάνετε το φετινό Πάσχα μοναδικό για τα παιδιά σας

Και να που ήρθε το Πάσχα. Εκείνη η γιορτή που όλοι περιμένουμε κάθε χρόνο πώς και πώς για να ταξιδέψουμε στην εξοχή, να δούμε τους δικούς μας στο χωριό, να τρέξουμε στη φύση, να ανάψουμε τις λαμπάδες μας και να κάνουμε όλα εκείνα που θα δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά μας.

Ο κορονοϊός όμως άλλαξε τα σχέδια όλων μας! Πρέπει να μείνουμε σπίτι για το καλό των δικών μας και των οικείων μας. Και θα το κάνουμε. Για να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την κατάσταση.

Πώς όμως θα κάνετε αυτό το Πάσχα αξέχαστο για τα παιδιά σας, χαρίζοντάς τους όμορφες αναμνήσεις μέσα από τον εγκλεισμό;

Ορίστε μερικές ιδέες που σίγουρα θα κάνουν το Πάσχα σας, αξέχαστο.

Φέτος καλωσορίστε τον πασχαλινό λαγό

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γράψει ένα γράμμα στον πασχαλινό λαγό, να του φτιάξουν μια ζωγραφιά και να του πουν πώς νιώθουν.

Διακοσμήστε πασχαλινό δέντρο

Τα πασχαλινά δέντρα έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν είναι έθιμο που ξεκίνησε από τη Γερμανία. Διαλέξτε ένα μικρό δεντράκι ή κλαδιά και κρεμάστε επάνω σοκολατένια αβγουλάκια ή αβγά και χειροτεχνίες που θα φτιάξουν τα παιδιά σας.

pasxa me koronoio kante to axexasto 2

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια

Φτιάξτε μια λαχταριστή ζύμη και αφήστε τα παιδιά σας να πλάσουν σε ό,τι σχήματα θέλουν τα κουλουράκια τους.

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Χρησιμοποιήστε χαρτόνια, παλιά περιοδικά, κορδέλες, κουμπιά, μαρκαδόρους και γενικότερα εκμεταλλευτείτε όλα όσα έχετε μέσα στο σπίτι για να δημιουργήσετε πασχαλινές κατασκευές.

Κυνήγι θησαυρού

Κρύψτε την ημέρα του Πάσχα αβγά με δωράκια, σε σημεία του σπιτιού και ζητήστε από τα παιδιά σας να τα βρουν.

Βγάλτε πολλές φωτογραφίες

Η οικογενειακή παράδοση θέλει να βγάζουμε εκείνη την ημέρα πολλές φωτογραφίες για να κρατήσουμε για πάντα αυτές τις αναμνήσεις. Κάντε το και φέτος! Δώστε την κάμερα και στα παιδιά σας. Οι φωτογραφίες τους θα είναι οι καλύτερες.

pasxa me koronoio kante to axexasto 3

Πασχαλινό πρωινό

Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, φάτε πασχαλινό πρωινό. Φάτε πασχαλινά αβγά, τσουρέκια, σοκολατένια αβγά, κουλουράκια και γελάστε με την καρδιά σας.

Βάψτε αβγά

Φέτος θα βάψετε πασχαλινά αβγά με τα παιδιά σας όλοι οι γονείς. Ακόμη και εκείνοι που τις προηγούμενες χρονιές δούλευαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Ψήστε στο σπίτι

Αγοράστε μια ψησταριά και βάλτε τη στο μπαλκόνι ή την αυλή σας. Κάντε ό,τι θα κάνατε και στο χωριό.

Μιλήστε με την οικογένειά σας

Τις μέρες του Πάσχα μιλήστε με τους φίλους σας και τους συγγενείς σας. Ενεργοποιήστε την κάμερα, στείλτε φωτογραφίες ο ένας στο άλλο και διασκεδάστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved