Το μυστικό της επιτυχίας για τσουρέκι που κάνει «κλωστές»!

Το μυστικό της επιτυχίας για τσουρέκι που κάνει «κλωστές»!

Από τη στιγμή που γνώρισα στον άνδρα μου, κάθε χρόνο δοκίμαζα να φτιάξω τσουρέκια και η αλήθεια είναι πως δεν το κατάφερνα με επιτυχία. Από το 2007 μέχρι και πριν 3 χρόνια, άλλαξα 7 συνταγές που πραγματικά δεν κατάφερα επιτύχω ποτέ.

Το μυστικό της επιτυχίας για τσουρέκι που κάνει «κλωστές»!

Από το 2013 όμως, η συνταγή που ακολουθώ πιστά πετυχαίνει και μάλιστα τα σχόλια των φίλων μου είναι διθυραμβικά. Δείτε και εσείς πως θα καταφέρετε να φτιάξετε τσουρέκια, που μόλις θα τα κόβεις θα κάνουν «κλωστές».

Φτιάξτε τα και στείλτε μου τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σας εδώ!

Υλικά:
250ml χλιαρό νερό
500γρ. ζάχαρη
250ml γάλα
15γρ. μαχλέπι
10γρ. μαστίχα
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. φρέσκια μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. βούτυρο Κερκύρας
6 αβγά
Στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά θα φτιάξετε το προζύμι σας. Καλό θα είναι να το ετοιμάσετε αποβραδίς και να φτιάξετε τα τσουρέκια σας την επόμενη ημέρα.
  • Για να φτιάξετε το προζύμι σας, βάλτε σε ένα μπολ, λίγη ζάχαρη, τη μαγιά, το νερό και το γάλα. Διαλύστε τη μαγιά και προσθέστε το μισό κιλό αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι το επόμενο πρωινό.
  • Σε μία μεγάλη λεκάνη, αδειάστε το προζύμι και προσθέστε, τα αυγά, το 1 κιλό αλεύρι, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι και όλη την υπόλοιπη ζάχαρη. Ζυμώστε με τους γάντζους του μίξερ σας μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 25 λεπτά.

13077158 983653205004840 80775439 n

  • Αφήστε τη ζύμη σας σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, και ζυμώστε με τους γάντζους ξανά για άλλα 20 λεπτά. Φτιάξτε τα τσουρέκια σας, βάλτε τα στο ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τα με λίγο αυγό και πασπαλίστε με αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι, όπως έκανα εγώ.

13045399 983653295004831 1234628499 n

  • Ψήστε τα για 10-15 λεπτά στους 170 βαθμούς και μετά στους 150 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

13082144 983695411667286 362334014 n

13084054 983695498333944 1730335320 n

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!

Διαβάστε επίσης:

Πασχαλινα κουλουράκια με αμμωνία

Συνταγή για αφράτα λαχταριστά τσουρέκια!

5 Φωτογραφίες
29.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Gorjuss My Umbrella Σακίδιο Τριγωνικό Μικρό (177303)
12.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Κασετίνα τριπλή 'Route 66'
42.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αθλητικά μποτάκια Puma 1948 Mid L V 358990-05
37.10 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αθλητικά μποτάκια Puma Liza Mid Dazz V PS 361564-01
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Η δική σου δουλειά είναι το διάβασμα»: Πρέπει να λέμε αυτή τη φράση στα παιδιά μας;

«Η δική σου δουλειά είναι το διάβασμα»: Πρέπει να λέμε αυτή τη φράση στα παιδιά μας;

Σήμερα η σχολική ζωή των παιδιών είναι στο επίκεντρο της οικογενειακής ζωής.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα κάνει φίλους το παιδί μου στο σχολείο;

Πώς θα κάνει φίλους το παιδί μου στο σχολείο;

Τα σχολεία ξεκίνησαν, το παιδί σας πηγαινοέρχεται κάθε μέρα, το βλέπετε όμως…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μαθησιακές δυσκολίες παιδιού: Τι αφορούν και πότε πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό;

Μαθησιακές δυσκολίες παιδιού: Τι αφορούν και πότε πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό;

Το παιδί ξεδιπλώνει τις γλωσσικές ικανότητες ου με το χρόνο. Όλα τα…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Συνταγή για ακαταμάχητες μπάρες σοκολάτας cheesecake (vid)

Συνταγή για ακαταμάχητες μπάρες σοκολάτας cheesecake (vid)

Αν λατρεύετε τη σοκολάτα, τότε αυτές οι μπάρες θα γίνουν οι αγαπημένες…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies